Президент Європейської народної партії (ЄНП) засудив режим Януковича

Президент Європейської народної партії (ЄНП) засудив режим Януковича

11.08.12 20:30 0 1961
Президент ЄНП засудив режим Януковича за відмову реєструвати ув'язнених політичних діячів кандидатами у депутати

Президент Європейської народної партії (ЄНП) Вільфред Мартенс засудив Центральну виборчу комісію України за відмову реєструвати засуджених політичних діячів, як кандидатів у депутати від партії «Батьківщина» на парламентських виборах в Україні.Про це повідомили УкрЗахідІнформу у прес-службі Рівненського регіонального виборчого штабу Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина».

Мартенс нагадує, що згідно з частиною 3 Статті 76 Конституції України «судимість» може бути підставою для відмови в обранні народним депутатом, але вона не може бути підставою для відмови реєструвати особу кандидатом в депутати.

«Чинний режим на чолі з Віктором Януковичем знову підтвердив свій добре відомий та давній намір усунути лідерів опозиції. Після політично-вмотивованих судів, зрежисованих цим режимом, Центральна виборча комісія тепер відмовляється реєструвати засуджених політиків, як кандидатів від партії «Батьківщина» на наступних парламентських виборах, хоча це дозволяється Конституцією країни. Поза сумнівом, це – ще один серйозний крок назад для демократії в Україні, і він, звичайно ж, матиме наслідки для відносин між Україною та ЄС,» - заявив Мартенс.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Мандри" створюють ...
Наступна новина: Паніка у рівненському ВУЗі

КОМЕНТАРІ