Паніка у рівненському ВУЗі

Паніка у рівненському ВУЗі

11.08.12 20:39 0 2024
Абітурієнти, рекомендовані до зарахування у третю хвилю на місця державного замовлення зможуть без проблем подати оригінали документів до Рівненського державного гуманітарного університету у встановлені терміни.

На гарячу лінію Громадянської мережі «ОПОРА» надходять дзвінки від абітурієнтів РДГУ рекомендованих до зарахування у третю хвилю на місця державного замовлення. Вони стверджують, що їм телефонують з приймальної комісії і просять для зарахування на бюджетну форму навчання подати оригінали документів не пізніше 17 години 9 серпня.

Зі слів абітурієнтів, працівники приймальної комісії пояснюють, що вже 10 серпня вранці списки рекомендованих будуть затверджені. Ті ж хто не подадуть оригінали документів втратять можливість навчатися на державній формі.

Представники ОПОРИ вивчили ситуацію і дійшли висновку, що ці дії працівників приймальної комісії прямо суперечить затвердженим Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України «Умовам прийому до вищих навчальних закладів на 2012 рік» та «Правилам прийому Рівненського державного гуманітарного університету». Відповідно до Умов прийому, третя хвиля зарахування до ВНЗ розпочинається 8 серпня і триває три дні. Таким чином, оригінали документів до приймальної комісії абітурієнти можуть подати протягом 8, 9 та 10 серпня включно. Тому, 10 серпня приймальна комісія не може відмовити абітурієнтам, які були рекомендовані до зарахування у третю хвилю. Комісія зобов’язана приймати документи до закінчення робочого дня. Тобто, до 17 години.

Заступник відповідального секретаря приймальної комісії Ігор Войтович у коментарі ОПОРІ зазначив, що інформація від абітурієнтів недостовірна.

- Приймальна комісія вивісила списки рекомендованих зранку 8 серпня, - пояснює секретар. - Відразу технічні секретарі телефонують до абітурієнтів. Зрозуміло, що абітурієнти ще десь рекомендовані не тільки в РДГУ але і в іншому вузі і, щоб вони мали час з одного університету забрати документи, а сюди привести, ми їх трохи пришвидшуємо.

Ігор Войтович запевнив, що якщо абітурієнти нададуть оригінали документів 10 серпня, то зрозуміло в університеті не виникне проблем з їх прийомом.

На думку представників ОПОРИ, абітурієнтів не зовсім коректно заохочують чимшвидше здавати оригінали документів до РДГУ для того, щоб університету вдалося виконати обсяги державного замовлення. Результати перших двох хвиль показують, що в РДГУ спостерігається негативна для університету тенденція. Значна частина абітурієнтів забирають оригінали своїх документів з університету для того щоб подати їх до більш бажаних для себе вищих навчальних закладів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Президент Європейської ...
Наступна новина: У першокласників нові ...

КОМЕНТАРІ