На Прикарпатті розвивають «мистецький» туризм

На Прикарпатті розвивають «мистецький» туризм

16.08.12 17:30 0 2086
Місцевим умільцям допомагатимуть туристи. Аби народні майстри відчули свою потрібність, а результати їхньої праці не припадали пилом на полицях сувенірних крамниць, ремесла популяризуватимуть.

Задля цього запровадили проект «Мистецька палітра Прикарпаття», пише портал "СТИК".

Він стартував з початком літа і триватиме аж до березня 2013-го року. Такий тривалий час, пояснюють в обласному управління туризму, потрібен на виявлення майстрів, які готові співпрацювати з туристичними фірмами. А також включення їх у вже діючі пропозиції краю, повідомляє канал 24. Кераміст Віталій біля гончарного кола працює вже не один рік. Каже з туристами займався б із задоволенням. Тим паче, що освіта у нього — педагогічна, тож вміння знаходити спільну мову навіть з найменшими відвідувачами майстерні — не проблема. От тільки його творча оселя розташована в не надто популярному серед відвідувачів Івано-Франківська промисловому районі.

Реалізацією своєї продукції самому майстрові, каже Віталій, займатись складно. Значно простіше продемонструвати автентичність власних виробів на практиці усім охочим. Спробувавши глину на дотик та преконавшись, що готові вироби поруч — не китайські підробки, люди охоче купують їх на пам'ять про уроки гончарства. Зазвичай майстер-класами місцеві умільці тішать прикарпатців та гостей краю лише під час тематичних виставок і фестивалів. З наступної весни чекати особливої дати не доведеться.

Уроки гончарства та писанкарства, вишивки, ткацтва і ліжникарства, чи навіть створення короваїв та сирних коників можна буде отримати у зручний час. Наразі продовжується формування бази даних потенційних учасників проекту «Мистецька палітра Прикарпаття». Перші 50 анкет, кажуть в управління туризму, вже заповнені. Ініціатори проекту розраховують на відгуки умільців із усіх районів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівський вокзал ...
Наступна новина: Армрестлінг по-львівські

КОМЕНТАРІ