На Рівненщині сільський голова відмовився святкувати День Незалежності

На Рівненщині сільський голова відмовився святкувати День Незалежності

28.08.12 20:36 0 1833
На Рівненщині вперше за двадцять останніх років сільська рада села Тучин Гощанського району проігнорувала святкування Дня Незалежності України.
Сільський голова В.Кирильчук, не забезпечив виконання рішення Виконкому про відзначення головного свята держави та не організував проведення відповідних урочистих заходів. Натомість В.Кирильчук вирішив догодити голові Гощанської районної державної адміністрації Г.Владичуку і відбув до районного центру, щоби відсвяткувати День Незалежності під його покровительством.
І поки сільський голова вправно витанцьовував у курені в Гощанському парку, мешканці Тучина марно чекали на вітальне слова представника місцевої влади.
З ініціативи отця Ігоря Левішина, настоятеля церкви Святої Параскеви-П'ятниці, що належить до відання УПЦ КП, та за допомоги активіста Івана Мельника, селяни все таки провели святковий мітинг, на якому слово для виступу отримали всі охочі.
Активіст Іван Мельник привітав тучинців з головним святом держави, крім того, зазначив: "Як не прикро констатувати, але цьогорічний День Незалежності України ми вкотре відзначаємо із втратами, а не здобутками. Одна з найбільших – зневага нашої мови, у зв'язку із прийняттям у шахрайський спосіб закону ківалова-колєсніченка. Сьогодні ж у нас вже забирають навіть можливість відзначати День Незалежності. Своїм вчинком сільський голова Тучина засвідчив, хто є для нього головнішим.".
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
4 (голосів: 7)
Попередня новина: Рівненський активіст ...
Наступна новина: У Рівному відбувся День ...

КОМЕНТАРІ