Свобода в інтернеті закінчилася? У Рівному особи, які представилися міліціонерами, намагалися вибити двері в помешканні опозиційного кандидата в депутати за коментар в Інтернеті

Свобода в інтернеті закінчилася? У Рівному особи, які представилися міліціонерами, намагалися вибити двері в помешканні опозиційного кандидата в депутати за коментар в Інтернеті

29.08.12 13:12 0 1814
29 серпня 2012 року відбулася прес-конференція щодо неправомірних дій працівників міліції, залякування та тиску на кандидата у депутати Верховної ради України від ВО «Свобода», члена Рівненського міськвиконкому Андрія Бортніка. 27 серпня 2012 року о 10-ій годині ранку невідомі особи намагалися проникнути до квартири свобоівця, виламували вхідні двері його квартири, залякували дружину та маленьких дітей, що були на той момент вдома самі.

Дані особи пізніше представилися сусідам працівниками міліції та цікавилися персональними даними Андрія Бортніка та місцем роботи. Як згодом стало відомо, це були працівники управління по боротьбі із кіберзлочинами. Причиною таких дій став коментар Андрія Бортніка в Інтернеті, який був спрямований проти представників влади, зокрема повідомлення про флеш-моб – спалення на майдані опудала представника влади, міського голови Рівного Володимира Хомка.

Керівник юридичного відділу Рівненської обласної організації ВО «Свобода» Ярослав Калька, коментуючи ситуацію, зауважив:

«Даний коментар був розміщений 25 серпня, а флеш-моб мав відбутися 26 серпня, проте з певних причин свободівці від нього відмовилися. У прес-службі УМВС України в Рівненській області стверджують, що радикальні заходи були прийняті з метою проведення профілактичних бесід задля запобігання проведення заходу. Варто зауважити, що правоохоронці «запобігали» вже 27 серпня, тобто через добу після того, як мала відбутися акція. Окрім того, працівники міліції, всупереч наданими державою повноваженнями, незаконно отримали у Інтернет-провайдера персональні дані користувача Андрія Бортніка. Метою їхнього візиту, скоріше за все, було вчинення тиску на представника опозиції та перешкоджання здійснення ним передвиборчої агітації.

Ми вкотре переконуємося, що правоохоронні органи використовуються владою для залякування представників опозиції. Окрім того дані події є сигналом для всієї інтернет-спільноти про те, що Інтернет є контрольованим і за будь-які висловлювання власної думки користувачі можуть бути притягнутими до відповідальності».

Тобто, якщо ви лишаєте коментар в Інтернеті, який не подобається владі, то вже через десять хвилин до вас будуть «ломитися» у двері та залякувати ваших рідних. Сьогодні опозиція, а завтра всі громадяни будуть під тотальним контролем . Нам не лишають права на вільне висловлення своєї думки».

Олег Осуховський, зокрема, зауважив: «Нажаль немає жодної реакції і не знайдені винні у підпалі автомобіля голови Рівненської міської організації ВО «Свобода» Олексія Бучинського. Зате, навіть за звичайний коментар в інтернеті, який до речі, не має жодних закликів до протиправних дій – викликав блискавичну реакцію правоохоронних органів. Складається враження, що правоохоронці є нештатними працівниками виборчих штабів кандидатів від влади. На даний момент ми схиляємося до думки, що «візит» до Андрія Бортніка - це було замовлення міського голови Володимира Хомка.

«Свобода» вимагає розібратися у вищезазначених подіях і прийняти відповідні міри. Окрім того, Андрій Бортнік звернувся із зверненням про протиправні дії працівників міліції до прокуратуру області, СБУ та МВС України в Рівненській області.

Прес-служба Рівненської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Телеканал "Сфера-ТВ" та ...
Наступна новина: На Франківщині Святий ...

КОМЕНТАРІ