Хто керуватиме виборами у Рівному?

Хто керуватиме виборами у Рівному?

29.08.12 20:06 0 1575
24 серпня Центральна виборча комісія провела жеребкування щодо включення кандидатур до складу окружних виборчих комісій. Згідно результатів, парламентські вибори 2012 року організовуватимуть представники партій – політичних аутсайдерів. Це, на думку спостерігачів ОПОРИ, може негативно відбитися на якості кампанії та достовірності результатів виборів.
Політичні партії - суб’єкти виборчого процесу, які висунули хоча б одного кандидата на виборах народних депутатів України, мали право брати участь у процедурі жеребкування.
Як результат, в усіх без винятку 225 окружних виборчих комісіях квоту отримали партії «Молодь до влади», «Русь - єдина», Народно-трудовий союз України, «Братство» та Українська партія «Зелена планета». Про можливі наслідки такого підходу до формування складу комісій можна, наприклад, судити по ситуації, яка склалася у 152 виборчому округу з центром у Рівному.
Головою комісії став представник Всеукраїнського політичного об’єднання «Єдина Родина» Руслан Томілін, 1991 року народження. Чи не вперше в історії країни, відповідальним за організацію та проведення виборів в обласному центрі з населенням понад 250 тисяч мешканців став двадцятиоднорічний юнак із загальною середньою освітою та без досвіду роботи на виборах. Достойну компанію йому складатимуть представники ще двох політичних сил. Від партії «Зелена Планета» до складу ОВК увійшов Віталій Ткачук, 1986 року народження. А від партії «Руська Єдність» - вісімнадцятилітня студентка Юлія Паламарчук, 1994 року народження.
Заступником голови комісії стала Марія Овраменко, 1960 року народження. Жінка, якій напевно вже більше п’ятдесяти років представляє партію «Молодь до влади». Секретарем комісії випало бути для Людмили Грещенко з партії Наталії Королевської «Україна-Вперед!». Варто відмітити, що представництво жінок у складі ОВК значно більше ніж чоловіків. У процентному співвідношенні рівненська комісія на 72% складається з жінок і на 28 з чоловіків.
Аналіз ОПОРИ показав, що семеро з 18 членів окружної виборчої комісії не мають необхідного досвіду роботи, а це 39% від складу ОВК. Також виявилося, що лише чотири представлених у комісії партії висунули своїх кандидатів у 152 окрузі. Власні інтереси відстоюватиме представник Партії регіонів, партії «Україна Вперед», Комуністичної партії України та Української народної партії. Чиї інтереси відстоюватимуть решта 15 членів ОВК залишається загадкою.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Франківщині Святий ...
Наступна новина: Паркування у Франківську - ...

КОМЕНТАРІ