Волинських семінаристів привітав ректор Київських Духовних Академії та Семінарії архієпископ Антоній

Волинських семінаристів привітав ректор Київських Духовних Академії та Семінарії архієпископ Антоній

03.09.12 11:53 0 1537
1 вересня розпочався новий навчальний рік у Волинській Духовній Семінарії. У семінарському храмі Святих Рівноапостольних Мефодія і Кирила був відслужений молебен, який очолив Високопреосвященніший митрополит Волинський і Луцький Ніфонт. Владиці співслужили викладачі семінарії у священному сані, зокрема новопризначений ректор духовного навчального закладу – митрофорний протоієрей Рустик Капауз.

Після молебню митрополит Волинський і Луцький Ніфонт окропив семінаристів та вихованок регентського відділення свяченою водою та подарував кожному примірник брошури «Гаряче літо 1992 року», де розповідається про жахливі і драматичні події, які трапились тоді на Волині у зв’язку із церковним розколом.

У своєму архіпастирському слові до семінаристів, як випускників- четвертокурсників, так і до тих юнаків, які тільки що стали на шлях підготовки до нелегкого пастирського служіння, а також для дівчат-вихованок регентського відділення семінарії архієрей наголосив на важливості не тільки вивчення богословських наук, але і особистого прикладу християнського життя.

«Часто буває, що слово розходиться із ділом. А у вас так не повинно бути… Старайтесь частіше заглядати в Біблію, ніж у телевізор чи ноутбук – Слово Боже, Святе Письмо – ось цей благодатний колодязь, який має бути для вас найпершим «комп’ютером»», - зауважив митрополит Ніфонт.

Владика додав, що осягнення богословських наук є нелегкою справою: «комусь легше, а комусь важче…але ви маєте звикнути, прикладати зусилля».

Із вітальним словом до семінаристів звернувся і новопризначений ректор ВДС митрофорний протоієрей Рустик Капауз. Отець Рустик побажав їм Божого Благословення для навчання, та зачитав вітання від першого вікарія Київської Митрополії, Постійного члену Священного Синоду УПЦ, ректора Київських Духовних Академії і Семінарії, голови Навчального комітету при Священному Синоді УПЦ Високопреосвященнішого архієпископа Бориспільського Антонія.

«Це – не простий навчальний заклад. Це заклад богословський, де сивочола мудрість поєднується із юнацьким потенціалом…користуйтесь нагодою здобувати тут знання», - підкреслив отець Рустик.

А проректор із виховної роботи ВДС митрофорний протоієрей Георгій Шевчук наголосив на тому, що студенти семінарії, як майбутні священики мають бути прикладом для іншої молоді – по-суті, своїх майбутніх прихожан: «не всім вдається бути відмінниками, але приклад вашого християнського життя має мати одну лише оцінку –«5», відмінно».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Тягнибок: "Вірю, що ...
Наступна новина: НАМ: виключення каналу ...

КОМЕНТАРІ