Тягнибок відвідав Рівненщину

Тягнибок відвідав Рівненщину

06.09.12 14:45 0 1529
5 вересня 2012 року лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок відвідав Рівненщину, де провів зустрічі з громадами міст Сарни та Костопіль. Виступаючи перед українцями Рівненщини, очільник "Свободи" зосередився на необхідності всеосяжної люстрації, без якої неможливий подальший поступ держави та розповів про першочергові кроки об’єднаної опозиції у парламенті, зокрема: прийняття закону про імпічмент президента; постанова про відставку уряду Азарова-Тігіпка-Табачніка; закони про повернення у державну власність незаконно приватизованих підприємств; заборона торгівлі землею сільськогосподарського призначення; ухвалення справедливого податкового кодексу (великий бізнес – великі податки, малий бізнес – малі податки); закон про захист української мови; реформи правоохоронної й судової систем ( з правом громади відкликати суддів та начальників міліції ) тощо.

Олег Тягнибок підкреслив: «Почалася надзвичайно не проста виборча кампанія. Кампанія не проста через те, що кримінально-оліргахічний клан, який вже два роки керує в Україні усвідомлює, що ці вибори вони чесно не виграють, а тому влада уже розпочала підготовку до фальсифікацій та маніпулює людською свідомістю. Саме через те, ми представники об’єднаної опозиції нині розуміємо, що для нас важливо зробити все задля унеможливлення фальсифікації на виборах. В українському парламенті повинні бути представники нинішніх опозиційних сил, які зможуть усунути усі негативні наслідки двохрічного правління партією Регіонів в Україні.

Пройшовши у парламент ми проведемо докорінне очищення влади. Люстрація і усунення від влади комунібстів, прислужників і агентури КДБ – наш обов'язок, оскільки це – один із наріжних каменів побудови могутньої національної держави зі справедливим суспільним ладом. Ще 2005 року я зареєстрував у Верховній Раді свій проект закону про люстрацію. Але в парламенті більшість становили колишні комуно-комсомольські функціонери. Усі вони вийшли з тієї системи. Звичайно, вони всі голосували проти.

Люстрація – це не лише боротьба з корупціонерами, не лише очищення влади від ставлеників нинішнього бандитського режиму. Не слід штучно звужувати поняття "люстрація" до, скажімо, кримінальної відповідальності чиновників за корупцію – за це вони мають відповідати в рамках кримінального законодавства. Для української держави насамперед ідеться про політичну відповідальність поневолювачів України та їхніх прислужників. Справжня люстрація – це докорінне очищення влади від представників московської окупаційної адміністрації, що передбачає усунення від влади агентури КГБ та держслужбовців, які працювали на керівних посадах у КПСС. Необхідне оприлюднення списків агентів КГБ, які перебували або перебувають на державній службі в Україні та інших суспільно значущих посадах.

Необхідність ухвалення цього закону очевидна. За свідченнями експертів, значна кількість нинішніх народних депутатів та представників виконавчої влади – ймовірні агенти КГБ. Так, згідно з даними дослідницького проекту "Люстрація. Україна під владою КГБ" громадської організації "Форум Українців Чеської Республіки", станом на 2009 рік понад 30% службовців вищих органів виконавчої влади України та народних депутатів співпрацювали з КГБ. З-поміж представників теперішнього кримінально-олігархічного режиму багато колишніх функціонерів КПСС, ВЛКСМ і КГБ.

Визнання органом люстрації особи такою, що підпадає під люстрацію, тягне за собою заборону для цієї особи обіймати посади в органах влади та інших визначених законом інституціях строком на п'ять років. Загалом це цивілізована процедура, яку пройшли країни Східної Європи. Без неї остаточно порвати з колоніальним минулим неможливо".

Говорячи про актуальність люстрації для нинішньої України, лідер "Свободи" наголосив: "Люстрація нерозривно пов'язана зі спадком московсько-большевицької окупації та комуністичної ідеології. Незалежна Україна має нарешті рішуче порвати з комуністичним минулим і засвідчити, що її окупація закінчилася. По-друге, без докорінної люстрації забезпечення національної безпеки – блеф. Адже на державних посадах не можуть перебувати агенти Москви або особи, на яких у Кремлі є компромат, обумовлений їхньою діяльністю в КГБ. Крім того, люстрація – як фактор оновлення влади, адже на звільнені посади прийдуть молоді фахівці, жодним чином не пов'язані з совєцьким минулим. Ще одним наслідком стане кардинальне знищення корупційних зв'язків в усіх ешелонах влади. Приклад Грузії показує – очищати владу ніколи не пізно.

"Свобода" – єдина політична сила, яка внутрішню люстрацію вже пройшла. Що ж до модних нині в середовищі деяких політичних сил балачок про люстрацію, то це – ошуканство українського виборця. Адже ті, хто зараз піднімає це гасло на свої прапори, мусили би почати з себе, бо серед них є чимало таких, кому не буде місця у владі дійсно незалежної української держави".

«Для України нині настали непрості часи. Партія регіонів розпочала кримінальні переслідування українців. Каліснічєнки-табачнікі нищать нашу мову, культуру, традиції. Допоки державою керує кримінальний олігархічний клан – не буде свободи слова, а нині вже намагаються обмежити навіть свободу думки.

Опозиційні сили об'єдналися заради України і обов'язково разом переможемо. Ми повинні побудувати сильну державу. Я переконаний, що Україна може бути сильною лише тоді, коли і влада, і народ відчувають відповідальність за її майбутнє. Саме тому хочу побажати нам усім бути сильними, принциповими та послідовними. Майбутнє держави залежить від кожного із нас».

Прес-служба Рівненської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 5)
Наступна новина: У Рівному колишній зек ...

КОМЕНТАРІ