На Волині пройшов табір для реабілітованих після онкохвороб дітей

На Волині пройшов табір для реабілітованих після онкохвороб дітей

07.09.12 12:40 0 1604
Цьогоріч табір «Стежина добра» працював довше ніж у попередні роки, а остання шоста зміна була особливою, адже на оздоровлення до Старосілля приїхали діти, що перехворіли на онкологічні захворювання і, подолавши недугу, перебувають на реабілітації. Вони всі уже здорові і хочуть відпочивати й гратись на повну як інші діти, проте слабкий імунітет та наслідки перенесених хіміотерапій постійно нагадують про себе. Деякі з цих дітей ходять у школу, дехто вчиться дома на інплані, вони потребують особливої опіки, проте усі просто хочуть бути такими як інші діти. Нажаль, на Україні немає таборів, які б організовували літній відпочинок спеціально для таких діток. Тому цього року волонтери Волинської єпархії спільно із благодійним фондом «Стопрак» вирішили подарувати їм свято. Дуже важливою для таких дітей є не фізична, а саме психологічна реабілітація, адже після перенесених страждань, їм важко адаптуватись до нормального життя, звикнути з думкою, що хвороба позаду, вони часто бувають нервовими, не звикли, щоб батьки їм у чомусь відмовляли, бояться, що хвороба повернеться. Таких проблем є багато, вони залежать від дитини, пережитого нею, батьківського ставлення. Діти, що хворіли онкологічними захворюваннями, були запрошені на відпочинок разом із своїми братиками та сестричками, бо хвороба часто відділяє їх від сім’ї і загострює їх стосунки із рідними. Табір «Стежина добра» є хорошим місцем для реабілітації таких діток, тут діти не просто відпочивають, а проникаючись монастирською атмосферою вони стають духовно міцнішими, вчаться перемагати себе, довіряти Богу та Його волі.

Весь заїзд проходив під наглядом завідуючого відділенням гематології ВДТМО Сергія Юрійовича Миронюка, адже для організаторів табору це була велика відповідальність, і вони потребували рекомендацій з боку медиків. Оскільки зміна відбувалась в останні дні серпня, на річку їхати було вже холодно, тому діти ходили в ліс по білі гриби, а їх у Старосіллі дуже багато. Поза спортивними іграми учасники табору відвідували майстер-класи з вітражу, виготовлення мотанок, оформлення декоративних свічок, а ще в гості приїжджав Губка Боб і шоколадний фонтан. Кожного дня діти мали духовну бесіду із священиком отцем Олександром Кльоком, мабуть через свій недитячий життєвий досвід задавали глибокі питання та дуже уважно слухали, що їм розповідали про Бога та життя у Ньому.

Організатори проекту задоволені його результатами, адже їм вдалось подарувати дітям свято. Директор фонду «Стопрак» Марія Адамчук: «Ми дуже вдячні митрополиту Ніфонту за підтримку ініціатив нашого фонду та за організацію такого табору. «Стежина добра» - це найкраще місце для реабілітації таких діток і ми надалі сподіваємось організовувати такі проекти в Старосіллі». З свого боку волонтери Волинської єпархії раді співпрацювати із фондом «Стопрак», адже він заслужив довіру батьків і медиків ВДТМО, і завдяки йому вдалось зібрати разом цих діток, яких батьки дуже оберігають і не охоче відпускають самих на відпочинок. Ми впевнені наша співпраця триватиме і надалі, оскільки уже більше року волонтери Волинської єпархії відвідують відділення гематології ВДТМО і проводять там уроки арт-терапії. Ми віримо, що серед його пацієнтів є багато воїнів, що поборють недугу і невдовзі ми їх побачимо у «Стежині добра».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україні створено ...
Наступна новина: На Львівщині група ...

КОМЕНТАРІ