У Рівному грабіжники задушили пенсіонерку

У Рівному грабіжники задушили пенсіонерку

08.09.12 19:45 0 1814
Шостого вересня відбулася прес-конференція начальника УМВС України в Рівненській області Василя Лазутка, який разом із заступником начальника УМВС — начальником кримінальної міліції Геннадієм Юрчуком та т.в.о. начальника слідчого управління УМВС Світланою Прозоровою розповів подробиці розкриття резонансного злочину за фактом вбивства у Рівному 64-річної жінки, яке сталося 22 серпня на вулиці Залізничній.

Тіло Зінаїди виявили співробітники МНС близько опівночі 22 під час гасіння пожежі в господарстві її сина. Як згодом було встановлено, смерть жінки наступила внаслідок механічної асфіксії, тобто удушення.

— Того ж дня за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України було порушено кримінальну справу, а вже за два тижні встановлено осіб, причетних до скоєння резонансного злочину, — зазначив заступник начальника УМВС — начальник кримінальної міліції Геннадій Юрчук під час прес-конференції. — Зловмисниками виявилися 48-річний мешканець села Городище Рівненського району Павло та його тезка 29-річний житель Житомира.

Чоловіки проникли до будинку з метою пограбування, але несподівано до помешкання приїхала мати власника. Поки її син-підприємець знаходився на відпочинку за кордоном, вона приглядала за його господарством. Пенсіонерка упізнала чоловіків, оскільки вони раніше встановлювали кондиціонери в будинку. Зловмисники задушили жінку та підпалили помешкання, щоб заховати сліди злочину. Крім того, зловмисники викрали близько дев’яти тисяч гривень, золоті вироби та автомобіль, який згодом залишили в іншому мікрорайоні Рівного.

— Зараз працівники міліції перевіряють причетність цих чоловіків до інших скоєних злочинів, — підсумував начальник УМВС України в Рівненській області Василь Лазутко. — Один зі затриманих перебував у розшуку в Дніпропетровській області за скоєння злочину, передбаченого статтею 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Один з чоловіків взятий під варту, а відносно іншого наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Начальник УМВС України в Рівненській області Василь Лазутко вже нагородив Почесними грамотами та грошовими винагородами працівників міліції, завдяки злагодженим діям яких злочин було розкрито в найкотший термін.

Олена ДУДКО, СЗГ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині зник ...
Наступна новина: На Закарпатті заклеїли ...

КОМЕНТАРІ