Незалежна асоціація телерадіомовників запропонує політичним партіям підписати Декларацію про принципи інформаційної політики

Незалежна асоціація телерадіомовників запропонує політичним партіям підписати Декларацію про принципи інформаційної політики

11.09.12 18:45 0 1459
Незалежна Асоціація телерадіоМовників (НАМ) ініціює створення Декларації політичних партій про принципи інформаційної політики. Документ покликаний публічно зафіксувати відданість політичних партій, що претендують на місце у парламенті, основним принципам плюралістичної демократії та повагу до прав людини, а також їх готовність своєю діяльністю гарантувати засобам масової інформації незалежність та право на безперешкодне поширення фактів, ідей та думок.

Декларація містить як базові принципи інформаційної політики, захисту прав журналістів та регулювання медіа галузі, так і конкретні кроки та рішення, які мають бути зроблені задля укріплення свободи слова та незалежних медіа.

Презентуючи проект Декларації (у додатку), НАМ запрошує всі міжнародні та українські громадські організації, медіа асоціації, формальні та неформальні рухи та експертів, що опікуються проблемами реалізації права на свободу слова та доступ до інформацію та укріпленням незалежних ЗМІ приєднатися до ініціативи та долучитися до обговорення тексту документу. Зауваження та пропозиції до тексту приймаються від всіх зацікавлених до 18:00 13 вересня за адресою bolshakova@nam.com.ua.

17 вересня відбудеться зустріч робочої групи, яка затвердить остаточний текст Декларації та підготує звернення до політичних партій. На зустріч будуть запрошені всі організації та особи, що підтримають декларацію або нададуть зауваження до тексту. Час та місце проведення зустрічі буде додатково уточнено.

До підписання Декларації будуть публічно запрошені всі політичні партії та кандидати, зареєстровані як учасники виборчого процесу. Перелік підписантів Декларації буде представлений широкій громадськості 23 жовтня 2012 р.

Впродовж п’яти років діяльності Верховної ради, ініціатори проекту відслідковуватимуть відповідність діяльності політичних партій та кандидатів принципам та планам, задекларованим у документі.
Катерина М’ясникова, виконавчий директор НАМ прокоментувала необхідність підписання документу: «Ми вважаємо, що на тлі потоку популістських обіцянок та лозунгів, кандидати в депутати та політичні партії мають зафіксувати перед медіа спільнотою та громадяни реальну, вимірювану та контрольовану позицію щодо державної інформаційної політики. Принципи і дії, визначені декларацією, фактично є критеріями за якими можна відрізнити тих, хто дійсно визнає та скеровує свою роботу на захист свободи слова та медіа, від тих, хто робить пусті заяви задля політичних дивідендів. Цікаво буде подивитися, хто з політичних гравців буде готовий взяти на себе реальні зобов’язання».

Оксана Крячко
Керівник Прес-центру
Незалежної асоціації телерадіомовників
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Залізничники України ...
Наступна новина: На Рівненщині підліток ...

КОМЕНТАРІ