Львівщина урочисто зустріла параолімпійців

Львівщина урочисто зустріла параолімпійців

13.09.12 12:27 0 1682
Ввечері 12 вересня 2012 року в міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького представники влади та громадськість Львівщини в святковій та піднесеній обстановці зустріли основну групу спортсменів Львівщини – учасників XІV літніх Паралімпійських ігор 2012 року, які повернулися з Лондона до рідного краю.
В урочистій церемонії взяли участь заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Володимир Губицький, заступник голови Львівської обласної ради Петро Колодій, міський голова Львова Андрій Садовий, олімпійський чемпіон 2008 року Олександр Петрів, керівники спортивних організацій та установ Львівщини, депутати, рідні й друзі спортсменів та численна група представників ЗМІ. Особливо тепло до своїх паралімпійських пасажирів поставилися керівництво та усі працівники міжнародного аеропорту «Львів».
Окрім красивих квіткових букетів, запашного хлібного короваю та спеціальних брошур в подарунок для неповносправних спортсменів Львівщини та їхніх тренерів звучали оркестрові мелодії вихованців Львівської дитячої музичної школи № 5.

Майстер спорту міжнародного класу з фехтування на візках, мешканець м. Буська Антон Дацко, який виборов срібну медаль у змаганнях рапіристів, щиро подякував від імені усіх паралімпійців Львівщини керівництву Львівської обласної державної адміністрації за придбані квитки на авіарейс «Київ-Львів» та комфортне повернення зі столиці України до рідних домівок.
Особливо теплими були вітання плавцю Антонові Стабровському, який цього дня відзначав своє 25-ліття й отримав з рук Володимира Губицького та Андрія Садового цінні подарунки.
А журналісти Львівщини ще довго не відпускали радісних та щасливих паралімпіців Лондона, з поміж-яких найпопулярнішим був володар чотирьох медалей Лондона легкоатлет Роман Павлик.

Довідково.
Всього На XІV літніх Паралімпійських іграх в Лондоні змагалися 12 спортсменів Львівщини з 5 видів спорту, а саме Ігор Засядкович (дзюдо), Орися Ільчина, Роман Павлик (легка атлетика), Антон Стабровський, Мар’ян Квасниця (плавання), Роксолана Дзьоба-Балян, Юрій Копій, Роман Чайка, Тарас Чопик, Павло Назар (стрільба з луку), Антон Дацко, Андрій Демчук (фехтування на візках).
Двоє представників Львівщини вибороли 5 медалей різного ґатунку (2 золотих, 1 срібну та 2 бронзових).
Заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, мешканець с.Сокільники Пустомитівського району Роман Павлик, виборов 2 золотих медалі у змаганнях з бігу на дистанції 200 метрів та стрибках у довжину і 2 бронзові медалі в бігу на 100 і 400 метрів.
Ще один представник Львівщини, майстер спорту України міжнародного класу з фехтування на візках, мешканець м. Буська Антон Дацко виборов срібну медаль у змаганнях рапіристів.
Наймолодшим учасником Ігор від Львівщини був Марян Квасниця, 19 років, найстаршим - Ігор Засядкович, 49 років. У складі команди Львівщини – двоє жінок, дев’ятеро спортсменів вже мали досвід виступів на паралімпійських Іграх.

Оксана Вацеба, заступник начальника управління з питань фізичної культури та спорту ЛОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До Львова їде Кличко
Наступна новина: Тернопільські чорнобильці ...

КОМЕНТАРІ