Франківські МНСники влаштували для містян свято

Франківські МНСники влаштували для містян свято

14.09.12 11:11 0 1430
Вже традиційно, як і щороку, напередодні свята Дня рятівника на Вічевому майдані Івано-Франківська відбулася всеукраїнська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти»
Школярів та мешканців міста запросили стати учасниками цієї акції. Їх увазі представили наявний арсенал рятувальної техніки і спорядження, як-от: техніка пожежогасіння (автоцистерни, автодрабини тощо), спорядження для порятунку в горах і на воді.
«В основному мета цієї акції запобігання виникнення надзвичайних ситуацій. Ми в ігровій формі хочемо навчити дітей, як поводити себе в надзвичайних ситуаціях, які трапляються в побуті», - начальник Івано-Франківського міського відділу територіального управління МНС України в Івано-Франківській області полковник служби цивільного захисту Василь Мацалак.
За словами начальника відділу, професія рятувальника входить в дев’ятку найнебезпечніших професій. Та це професія загартованих та мужніх людей.
На думку Василя Мацалака , така акція є ефективною, оскільки є багато випадків, коли школярі Івано-Франківщини рятують своїх однолітків, попереджають підпали та виникнення пожеж.
«На жаль, в Івано-Франківську трапляється багато пожеж, інколи вони призводять і до загибелі людей. При виконанні службових обов’язків, ліквідуючи пожежу та рятуючи людське життя цього року загинув наш працівник, 24-річний старший лейтенант», - зазначає він
Нагадаємо, в квітні під час пожежі загинув рятувальник і ще двоє дістали травм. Трагедія сталася, коли МНСівці гасили займання в кав’ярні.
«Сьогоднішня акція не тільки для дітей, а й для простих мешканців. Хоча працівники МНС навчають дітей по школах, ігрова форма, яка є сьогодні – це не навчання в класах. Тут діти можуть вдягнутися в спеціалізований одяг та побути пожежниками», - наголосив полковник служби цивільного захисту.
А на думку полковника Мацалака, акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» популяризує професію рятувальника і службу загалом.
Святкового настрою додали виступи естрадних виконавців та танцівників, які привітали рятувальників з їхнім професійним святом.
Джерело : Малакава
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Іноземців приваблює ...

КОМЕНТАРІ