Працівники РДА скоїли напад на музейника ... через календар

Працівники РДА скоїли напад на музейника ... через календар

14.09.12 12:15 0 1514
11 вересня 2012 року працівники місцевої адміністрації, утримуючи силою на робочому місці свободівця, директора районного музею Володимира Савоніка, провели обшук у музеї, незаконно вилучили системний блок та особисті речі В. Савоніка. Його звинувачують у зберіганні свободівської агітпродукції у державному закладі. Щодо свободівця було складено акт про порушення положень законодавства України, щоправда, яких саме "порушень" – не вказано. Вдаючись до ненормативної лексики, директора музею намагалися залякати та провести "виховну бесіду".Про це повідомили в прес-службі РВО ВО "Свобода".
Володимир Савонік повідомив: "Після закінчення робочого дня до мене в музей увірвалися люди, яких я впізнав – начальник відділу внутрішньої політики та зв'язків зі ЗМІ Володимирецької РДА Віктор Іщик та заступник голови РДА Ярослав Березюк. Вони без жодних пояснень заштовхнули мене назад у приміщення та почали обшук. На моє запитання, що відбувається, із застосуванням ненормативної лексики мені відповіли, що шукають агітаційні матеріали ВО "Свобода" та погрожували звільненням з роботи.
Варто зауважити, що агітаційних матеріалів на робочому місті я не тримаю, а календар із зображенням лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока (який позначили як "речовий доказ") зберігався у шафі. Вказані вище особи викрали системний блок мого комп'ютера. Я як матеріально відповідальна особа всіма законними методами намагався запобігти цьому. Як результат, до мене було застосовано фізичне та психологічне насильство. Під час обшуку був присутній юрист Володимирецього РДА Олександр Русін, який складав акт вилучення. Також пізніше прийшла і начальник відділу культури, мій безпосередній керівник Валентина Пінчук – вона вимагала від мене письмового пояснення.
Вважаю всі ці дії незаконними, а тому звернувся до прокуратури щодо незаконного утримування мене на робочому місті, викрадення системного блоку з приміщення музею, вчинення фізичного та морального насилля.
Очевидно, що репресії проти опозиційних політичних сил не припиняються, і якщо нічого знайти не можуть, то будь-якими, навіть незаконними, методами фальсифікують звинувачення".
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: Жах... У Рівному двоє ...

КОМЕНТАРІ