В Луцьку відбулось Свято тверезості

В Луцьку відбулось Свято тверезості

17.09.12 09:03 0 2509
В неділю, 16 вересня, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта в Луцьку відбулось Свято тверезості, в рамках якого пройшов і відкритий аматорський турнір Волині з богатирського багатоборства.
Захід відбувся з ініціативи Волинської єпархії Української Православної Церкви, Волинського православного братства тверезості ім. св. праведного Іоанна Кронштадського, у партнерстві із Луцьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцькради, Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки, Федерації стронгмену України, Асоціації замовників і виробників соціальної реклами в Україні, а також кандидата в народні депутати України Ігоря Палиці.
Участь дійстві взяли заслужений майстер спорту, дворазовий чемпіон світу в команді Кирило Чупринін та майстер спорту міжнародного класу, найсильніша людина України 2012 року у вазі до 105 кілограм Володимир Рекша.
Перед початком «богатирських» змагань до присутніх, значну частину яких складала саме молодь, звернулись директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан та голова Волинського православного братства тверезості ім. св. праведного Іоанна Кронштадського протоієрей Степан Ярема. Вони наголосили на тому, що саме тверезе життя є запорукою успіху, особливо в молодому віці коли доросле життя тільки но почалось.
«Ми не хочемо сказати вам «не вживай», «не можна», «шкідливо»… хочеться, щоб ви просто задумались…», - зауважив отець Степан.
Програма змагань була доволі насиченою. У «богатирській» справності змагались 8 стронгменів з Луцька та Львова. Мірялись силами вони в таких видах цього своєрідного виду спорту, як тяга вантажівки, підняття гантелі за лімітовану кількість часу, кантування покришки. Серед «богатирів» зрілого віку непогані результати демонстрували і львівяни Орест та Олег Пилип’яки, які є школярами.
За результатами змагань третє місце виборов лучанин Ігор Сивий, друге – львівянин Орест Пилип’як, а перше – львівський спортсмен Павло Краснов.
Варто зауважити, що кубок переможцю богатирських змагань вручив ректор Волинської Духовної Семінарії протоієрей Рустик Капауз. «Нехай Бог благословляє вас і на подальші спортивні досягнення, і загалом у всьому вашому житті», - сказав, вітаючи спортсменів отець Рустик.
Окрім професійних стронгменів, помірятись силами мали нагоду і глядачі, і як виявилось, богатирі в давньому княжому Лучеську є.
Головним лейтмотивом дійства було саме утвердження тверезого способу життя, особливо серед молоді.
«Це – зараз проблема. Під час Великої вітчизняної війни Церква долучилась до справи боротьби із нацистськими загарбниками…А зараз теж йде «війна» свого роду і Церква йде на допомогу суспільству…Спорт є для молоді дуже гарною альтернативою «п’янкам і гулянкам»», - зауважив отець Степан Ярема.
А після церемонії нагородження переможців учасниці музичного гурту «Нота Нео» подарували присутнім невеликий концерт. До слова, першою композицією, яку виконали дівчата, була пісня «Де ж ти мій козаче», - після виступу богатирів тема «напросилась» сама собою.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині знову ...
Наступна новина: Затримали 16-річного ...

КОМЕНТАРІ