На Рівненщині накрили нарколабораторію

На Рівненщині накрили нарколабораторію

25.09.12 14:55 0 1826
Маючи інформацію щодо незаконного виготовлення наркотиків в одній із квартир м. Костополя, працівники обласного управління міліції спільно з костопільськими колегами, прийняли рішення її перевірити. Обстеживши помешкання 45-річної Ірини, міліціонери з’ясували, що тут готувалися наркотики.

Під час санкціонованого огляду приміщення працівники міліції вилучили 15 грамів готового опію, близько 10 кілограмів відходів від переробленої макової соломки, обладнання, необхідне для виготовлення наркотичних засобів, а також різноманітні колби, пляшки та м’ясорубки, за допомогою яких виготовлявся даний опій. Це підтвердили і спеціалісти, котрі проводили дослідження перерахованих вище предметів. Жінка повідомила правоохоронцям, що виготовляла наркотики для власного вживання, адже протягом довгого періоду сама є наркозалежною. Що ж до сировини то вона сама її збирає на території району.

– Дана громадянка в минулому неодноразово мала проблеми із Законом за вживання та збут наркотичних засобів. За ці порушення навіть відбувала покарання в місцях позбавлення волі, – розповів начальник Костопільського РВ УМВС України в Рівненській області підполковник міліції Сергій Гандзелевський .

За цим фактом правоохоронці порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту ) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

Вікторія КОРНЮША, Костопільський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ