У Луцьку провели Літургію з сурдоперекладом

У Луцьку провели Літургію з сурдоперекладом

01.10.12 14:34 0 1998
Неділя 30 вересня стала днем особливого духовного торжества для православних лучан, які є прихожанами храму Всіх святих землі Волинської. Цього дня, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, Божественну Літургію очолив голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, азміст богослужіння для вірних із вадами слуху переказувала сурдоперкладач Наталія Сидорук. Власне і саме богослужіння було приурочене до відзначення Всесвітнього дня людей із вадами слуху, а також і до престольного вже для прихожан храму Всіх святих землі Волинської свята - Дня святих великомучениці Віри, Надії, Любові, та їх матері Софії. Адже незабаром на території, на якій розташований храм Всіх святих землі Волинської, розпочнеться будівництво храму на честь святих великомучениць Вірі, надії і Любові та їх матері Софії.


Отцю Валентину співслужив настоятель храму Всіх святих Землі Волинської протоієерей Володмир Яцишин.
Після прочитання Євіангелія із словом проповіді до пристуніх вірян звернувся протоієрей Валентин Марчук. Отець Валентин нагадав, що днями Церква відзначала свято Воздвиження Чесного Хреста Господнього, і наголосив, що кожен християнин повинен пам’ятати заповідь Спасителя: «якщо хто хоче йти за Мною, нехай зречеться себе, візьме хрест свій і йде за Мною».
Після Літургії відбувся і хресний хід навколо храму, до якого приєднались клірики храму Всіх святих землі Волинської, а вірян було окроплено свяченою водою.

«Сьогодні дійсно пасхальна радість в цьому храмі. Вітаю вас із вашим престольним святом, а також дозвольте переказати вітання від нашого владики, митрополита Ніфонта, який благословив сьогодні тут мені звершити Літургію, разом із отцем настоятелем, протоієреєем Володимиром. дай Бог, щоб ваш настоятель в кінці листопада звершив довогоічікуване паломництво на Святу Гору Афон, а разом із ним щоб там духовно побували всі прихожани цього храму», - сказав, звертаючись до пристуніх вірян, отець Валентин Марчук.

«Так це дійсно пасхальна радість сьогодні ...Щиро дякую вам, отче Валентине за молитви, щиро вдячний за можливість служити і молитись разом із вами», - сказав настоятель храму Всіх святих землі Волинської протоієерй Володимир Яцишин.
А по завершенні хресного ходу пристуні на богослужінні віряни із вадами слуху отримали ще один подарунок. З благословення владики Ніфонта, отець настоятель вручив кожному по плитці шоколаду.
В свою чергу голова Волинської обласної організації УТОГ Сопронюк Галина вручила митрополиту Ніфонту Подячний лист за духовну, матеріальну підтримку та проведення особливої Літургії із сурдоперекладом.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі горіла ...
Наступна новина: У Рівному билися і стріляли ...

КОМЕНТАРІ