У Рівному билися і стріляли на фестивалі

У Рівному билися і стріляли на фестивалі

01.10.12 17:22 0 2047
Учора, 30 вересня, на території козацького табору «Гайдамаки» відбулися масові бої лава на лаву та перестрілка з використанням артилерії між загонами УПА, НКВС та німецького «Вермахту».

Саме так виглядали основні заходи козацького фестивалю «Покровський вітер», присвяченого 70-ій річниці УПА. Розпочали фестиваль найменші учасники - вихованці обласної федерації козацького бойового мистецтва «Спас». У традиційних іграх та забавах активну участь взяли також і глядачі. Адже, свято козацької звитяги передбачає в першу чергу якнайширше залучення дітей та молоді до української традиційної культури. В багатьох присутніх перехоплювало подих від деяких елементів показових виступів спасівців - акробатичних трюків, ходіння по склу та перебивання бетонних плит.

За звання найкращої лави зійшлися команди «Спас-сприяння» та регбійного клубу «Рівне». У запеклій боротьбі, за результатами трьох сходжень, перемогу здобули регбісти. Слід зазначити, що це уже друга їхня перемога в подібних змаганнях.

Продовжило фестиваль театралізоване військово-історичне дійство «Бій відділів УПА проти підрозділів німецького Вермахту та радянських військ НКВС», представлене клубами Товариства пошуку жертв війни «Пам'ять». За сценарієм, сутички точилися на території українського села. До відтворення боїв була задіяна військова техніка та артилерія періоду Другої світової війни. Протягом години бою село спалили вщент, а «упівці» отримали перемогу над «загарбниками».

На завершення фестивалю відбувся концерт за участі бардів Володимира Пастушка, Олександра Задорожнього і гуртів БатаReЯ, Flen, «Крик душі» та «ETNO XL». Факіри з Сарн розважили гостей полум'яним танцем, а завершував день святковий салют.

Організовано фестиваль спільними зусиллями громадського діяча Ярослава Гранітного, козацького табору «Гайдамаки» та Рівненської обласної федерації козацького бойового мистецтва «Спас». Організатори дякують всім волонтерам та спонсорам: магазинам піротехніки «Пірос» і «Корсар», службі пасажирських перевезеннь «Спринтер-люкс» та «Агро Вест» і туристичній фірмі «Флорія».
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото

фото

фото

фото

фото

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)
Наступна новина: Міліція розшукує ...

КОМЕНТАРІ