У Рівному представили роман про УПА

У Рівному представили роман про УПА

12.10.12 17:16 0 1846
Напередодні 70 річниці створення Української Повстанської Армії у Рівному відбулася презентація нового роману-дилогії відомого українського письменника Володимира Шовкошитного "Кров - свята".
Роман "Кров - свята" складається з двох книг. І якщо перша була написана доволі швидко, - зізнався автор, то матеріали до другої Володимир Шовкошитний розпочав збирати ще з 1996 року.

Володимир Шовкошитний, автор роману:
- Книга перша "Хресна путь" - це все відбувається в Центральній Україні, в Київській області, на лівому березі Дніпра. Книга друга "Білий кречет" - події відбуваються на Поліссі, на Волині, на Галичині, на Поділлі. Друга книга охоплює період від 37 до 53 років
У романі "Кров - свята" описані українсько-польські конфлікти, сутички з німцями, радянськими військами, а також реальні історії, які відбувалися у повстанському середовищі. Крім того, у написанні книг автор використав безліч автобіографічних історій, участь у яких брав сам або ж його родичі чи знайомі. У творі навіть включений епізод про перепоховання Василя Стуса. Основна ж ідея роману - об’єднання України долями героїв.

Володимир Шовкошитний, автор роману:
- Із лівого берега Дніпра, із Центральної України вони прийшли на Поділля, потім попали на Волинь, де стали дуже активними борцями у складі Української Повстанської Армії.
Критики зазначають, що це чи не єдиний роман про Українську Повстанську Армію, де немає злоби, де любов героїв до України переважає над ненавистю до ворогів.
Джерело: СФЕРА-ТВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: На Рівненщині тривають ...
Наступна новина: Міліція готується до акцій ...

КОМЕНТАРІ