У Рівному міліцію звинуватили в поширенні неправдивої інформації [Опитування]

У Рівному міліцію звинуватили в поширенні неправдивої інформації [Опитування]

16.10.12 21:26 0 7071
Як повідомила прес-служба Рівненської обласної організації ВО "Свобода", 15 жовтня 2012 року прес-служба УМВС України в Рівненській області розповсюдила неправдиву інформацію щодо Всеукраїнського об'єднання "Свобода". Натомість СЗГ УМВС України в Рівненській області поширив звернення, у якому звинуватив "Свободу" у провокації.

Як неупереджене джерело новин, наводимо текст повідомлень повністю. Висновки пропонуємо зробити читачеві в наступному опитуванні.



15 жовтня 2012 року прес-служба УМВС України в Рівненській області розповсюдила неправдиву інформацію щодо Всеукраїнського об'єднання "Свобода". Нагадаємо, 14 жовтня близько 10:00 на стаціонарному пропускному пункті у Корці Рівненської області, ДАІ зупинила рух автобусів з делегатами на з'їзд ВО "Свобода" і заборонила рухатися далі. А вже за десять хвилин "розмов" інспекторів ДАІ із водієм, переляканий перевізник відмовився їхати далі. Свою позицію водій мотивував тим, що міліціянти йому погрожували і він боїться втратити ліцензію на перевезення пасажирів.

Коментуючи ситуацію голова Рівненської обласної організації ВО "Свобода" Олег Осуховський, зауважив: "Свободівці у відповідь на брутальне порушення міліцією конституційних прав громадян, а також на брутальне втручання в хід виборчого процесу перекрили на пішохідному переході автомобільний рух трасою Київ–Чоп. Це тривало доти, доки міліціянти не відпустили далі колону автобусів зі свободівцями. Варто зауважити, що раніше, свободівцям взагалі було важко знайти автобус, оскільки правоохоронці ще місяць тому попередили перевізників що всі хто наважиться везти свободівців до Києва, будуть позбавлені ліцензії.

Натомість у прес-службі МВС України в Рівненській області запевняють, що жодних порушень чи неправомірних дій із боку ДАІ не було, вони лише, шукали в автобусі підозрюваного у скоєнні вбивства в ТЦ "Караван" Ярослава Мазурка. А сам транспортний засіб ніби зупинили лише для перевірки на декілька хвилин. З усього видно, що пошуки вбивці міліція використовує як привід для здійснення тиску на опозиційну політичну партію та втручання у виборчий процес. Замість того, щоби займатися пошуком злочинця, вони зупиняють колони автобусів, які їдуть на з'їзд та Марш УПА. Неправдивість прес-релізу, розповсюдженого прес-службою УМВС України в Рівненській області можуть підтвердити більше ста свідків, яких безпідставно протримали в автобусі майже годину. Люди просто не витримали знущання, а тому вийшли на пішохідний перехід із вимогою пропустити автобуси далі та припинити погрози перевізникам. Варто зауважити, що працівники ДАІ "шукали злочинців" лише в автобусах ВО "Свобода", натомість всі інші транспортні засоби пропускали".

"Ми щороку проводимо Марш УПА і щоразу відбуваються провокації проти ВО "Свобода". Цьогоріч без них також не обійшлося. Зокрема, міліція погрожувала перевізникам не лише на Рівненщині, а й у Тернопільській області, Сумах, Полтаві, Львові та інших областях – податковими перевірками та позбавленням ліцензій, якщо ті наважаться везти націоналістів до столиці.

Ми розуміємо, що такі провокативні заяви поширюються лише з однією метою – дискредитувати ВО "Свобода" перед виборами. Закликаємо керівництво УМВС України в Рівненській області припинити свою політичну діяльність та повернутися до правоохоронної діяльності як основної та єдиної. В іншому разі ми будемо вимагати звільнення керівництва УМВС України в Рівненській області".

Прес-служба Рівненської обласної організації ВО "Свобода"




У неділю, 14 жовтня, близько 10 години поблизу стаціонарного посту ВДАІ №3 у Корецькому районі чоловіки, які відрекомендувалися як представники всеукраїнського об’єднання «Свобода», перекрили рух дорогою міжнародного значення Київ-Чоп. Вони мотивували це тим, що міліціонери перешкоджають їх рухові. Проведеною перевіркою було встановлено, що жодних порушень з боку правоохоронців не було, а представники політичної партії не лише створили перешкоду для руху транспортних засобів, а й нанесли тілесні ушкодження водієві авто, який був невдоволений такими діями молодиків.

На виконання доручення слідчого відділу райуправління ГУМВС України в м. Києві по розшуку підозрюваного у скоєнні вбивства в ТЦ «Караван» Ярослава Мазурка та забезпеченні безпеки дорожнього руху, нарядом дорожньо-патрульної служби проводилась зупинка усіх автобусів та маршрутних таксі для проведення бесід щодо можливого місцеперебування зловмисника.

Близько 10 години співробітники міліції зупинили автобус «Неоплан» та після бесіди з водієм транспортного засобу, перевірили його документи. Після проведеної процедури, за дві-три хвилини, міліціонери повернули водієві документи та дозволили рух автобуса. Натомість транспортний засіб не їхав, а вже за п’ять хвилин з нього вийшли пасажири та почали хаотично рухатися по нерегульованому пішохідному переходу. Згодом кілька з них, підійшли до водія автомобіля «Деу Ланос», який висловив своє невдоволення діями молодиків. Останні силоміць витягнувши його з авто, нанесли чоловікові тілесні ушкодження. Ці дії були зафіксовані випадковим свідком події на камеру мобільного телефону.

Після повторної розмови працівника ДАІ з водієм автобуса та старшим групи, особи, які рухалися по пішохідному переходу, перешкоджаючи руху дорогою Київ-Чоп, раптово припинили протиправні дії та повернулися до свого транспортного засобу. Автобус рушив в напрямку Корця.

Варто зазначити, що жодного маркування чи будь-яких розпізнавальних знаків про те, що автобус перевозить людей, які мають відношення до будь-якої політичної сили, на ньому не було. Тому говорити про будь-яке втручання у хід виборчого процесу немає жодних підстав.

На відео, яке надав свідок чітко видно поведінку представників партії та побиття чоловіка, які можна охарактеризувати як протиправні. Водій автобуса Олег Н. у спілкуванні з міліціонерами розповів, що співробітники діяли в рамках Закону і виконували свою звичайну роботу. То ж виникає логічне запитання: – Навіщо потрібна провокація свободі, яка перешкоджає виконувати вартовим порядку свої функціональні обов’язки і забирає СВОБОДУ в інших учасників дорожнього руху? Напередодні виборів відповідь очевидна!

СЗГ УМВС України в Рівненській області




Висловіть свою думку, хто правий, а хто ні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 3)
Попередня новина: На Рівненщині вчинено ...
Наступна новина: В Тернополі сварка між ...

КОМЕНТАРІ