Лідер гурту

Лідер гурту "Мандри" представив Україну на Берлінському фестивалі світла

18.10.12 17:54 0 1361
10 жовтня 2012 року Фома, співак, композитор та лідер легендарного українського рок-гурту "Мандри" разом з акордеоністом-мультиінструменталістом Данилом Денисовим відвідав знаменитий Берлінський фестиваль Світла The 8th FESTIVAL OF LIGHTS.

Вперше в новітній історії дипломатичних відносин України та Німеччини Посольство України в Німеччині зусиллями Посла України пана Павла Клінкіна, та радника по культурі пана Юрія Микитюка організувало участь України в цій грандіозній події. І до більш як 70 майстерно підсвічених арт-перформерами знаменитих споруд, додалося приміщення Посольства України в Німеччині. На стінах посольства з’являлися величезні чорно-білі світлини знаного українського фотографа Ігоря Гайдая з його знаменитої серії "Українці", а Фома та Данило Денисов, зручно розташувавшись на галявині під дашком Німецької Партії Зелених (сусідня з посольством споруда), що люб'язно надала українцям свій ганок, відіграли більш ніж півторагодинний концерт музики в стилі "мандри" для гостей свята, робітників посольства, депутатів Бундестагу та простих берлінців що зайшли на вогник.

Українські пісні і танці лунали і гупали майже до опівночі під холодним осіннім берлінським небом, але холодно нікому не було. Бо всім відомо, що там де лунає українська пісня і де святкують українське свято, погано не буває. Афтепаті події перемістилося в затишний і дуже душевний берлінський Арктур Сіті Готель, гостинний хазяїн якого українець Сергій Федорук далеко не вперше приймає у себе знаних у всьому світі українців. Буваючи в Берліні в цьому вже тепер знаменитому готелі зупиняються і спілкуються такі персони як Олег Скрипка з В.В. та письменник Сергій Жадан, скрипаль Василь Попадюк, Фома з "Мандрів" та багато інших. Саме там Фома виконав свою нову пісню «Ти і я». Музикування та чаювання тривало майже до ранку, а за вікнами світили фестивальним світлом вогні Берліну.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті підпалили ...
Наступна новина: Уже тиждень розшукують ...

КОМЕНТАРІ