На Рівненщині в лісі знайдено непритомну жінку

На Рівненщині в лісі знайдено непритомну жінку

19.10.12 21:49 0 2065
Розкриття злочинів, співпереживання чужому горю, страждання, гіркота утрат — на жаль, незмінний атрибут роботи працівників міліції. Проте не менш шляхетним виглядає й інший, «некримінальний», бік їхньої діяльності. Скажімо, надання допомоги людям, що зіштовхнулися, здавалося б, з особистими проблемами, однак вирішити їх самостійно, на жаль, не мали можливості.

Яскравим прикладом такої допомоги стала подія у с.Пеньків Костопільського району. До чергової частини Костопільського відділу міліції по «102» надійшло повідомлення від 39-річної Оксани жительки с.Пеньків про те, що її мати пішла до лісу по гриби та протягом доби відсутня за місцем проживання. Жінка зі слізьми просила допомоги правоохоронців, адже 58-річна жінка, як повідомили черговому по райвідділу, кілька років тому перенесла інсульт.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група Костопільського відділу міліції на чолі з старшим інспектором дозвільної системи старшим лейтенантом міліції Олегом Тильманом. Олег Леонідович відразу повідомив про дану подію лісничого Моквинського лісництва Леоніда Кльопа. На пошуки заблукалої жінки було залучено правоохоронців та громадськість з числа працівників лісу та мисливців, тому вже через 30 хвилин жінку шукало близько 70 чоловік. Пошуки ускладнювалися ще й тим, розповідає Олег Тильман, що повідомили про зникнення даної громадянки після 13 години, а в дану пору року на вулиці сонце раніше ховається за обрій. В лісових хащах вже почало сутеніти і вже майже всі надії знайти 58-річну Валентину розвіювалися з останніми променями сонця, аж раптом близько 19.30 години по рації від майстра лісу Моквинського лісництва Тищишина Віктора Миколайовича пролунало: «Жінку знайдено». На дане місце відразу направилися всі, хто був поряд, для надання допомоги, адже Валентина була без свідомості. Працівники міліції викликали швидку допомогу, медичний персонал якої констатував у потерпілої післяінсультний стан та загальне переохолодження організму, що і призвело її до неспроможності самостійно рухатися та розмовляти. Дану громадянку було поміщено до реанімаційного відділення Костопільської центральної районної лікарні, де їй надали першу медичну допомогу.

Через п’ять днів після її другого дня народження, мені вдалося поспілкуватись з Валентиною Флорівною. Жінка розповіла, що сама вона не місцева, а в с.Пеньків проживає разом з донькою, котра забрала проживати її до себе після перенесеного інсульту близько 10 років тому. «Цього дня я вирішила назбирати грибів та пішла до лісу сама, адже перед цим ходила туди із сусідкою, шукала конкретне дерево в лісі, аж раптом усвідомила, що заблукала», — розповідає зі сльозами на очах жінка. Грибниці стало зле, саме тому вона вирішила присісти біля дерева, щоб трішки відпочити. Але відпочинок цей затягнувся, адже прийшла до тями вона тільки тоді, коли на небі вже зникали останні зорі перед світанком, а потім знову втратила свідомість.

Можна сказати, що жінка народилася в сорочці, адже висновок лікарів був зовсім не втішним, якби вона пролежала там ще бодай годину, лікарська допомога їй уже могла б не знадобитись.

На завершення нашої розмови, я побажала пані Валентині здоров’я. На щастя, нашу грибницю вже виписували з неврологічного відділення, куди її перевели після реанімації. І на прощання, з тими ж таки слізьми на очах, попросила передати подяки моїм колегам за її врятоване життя, а сама вона буде молитися за здоров’я всіх людей, хто її шукав, кинувши, при цьому, всі свої справи.

— Ми вкотре переконуємось, що налагоджена взаємодопомога правоохоронних органів з громадськістю завжди приносить позитивні результати роботи, а ще коли результатом цієї співпраці стає чиєсь життя, то відчуття радості тебе переповнює, адже саме тоді усвідомлюєш всю повноту та важливість нашої служби, — зауважив начальник Костопільського РВ УМВС України в Рівненській області підполковник міліції Сергій Гандзелевський.

Спілкувалась Вікторія КОРНЮША
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: Сесія Тернопільської ...
Наступна новина: На Львівщині знову ...

КОМЕНТАРІ