Порушення прикарпатських кандидатів у жовтні

Порушення прикарпатських кандидатів у жовтні

22.10.12 11:57 0 1555
Спостерігачі ОПОРИ зафіксували у жовтні кілька фактів порушення щодо ведення виборчої агітації, а також непрямий підкуп виборців. Так, громадський транспорт, всупереч закону далі продовжує використовуватись у агітаційних цілях. Розміщення агітаційних матеріалів у громадському транспорті зафіксовано у Калуші (агітматеріали Валерія Келестина – Партія Регіонів), Долині (агітматеріали Петра Шкутяка – Наша Україна) та Івано-Франківську (агітматеріали Нашої України).
Офіційним лідером за кількістю порушень став кандидат від Об'єднаної опозиції по округу № 86 Анатолій Дирів, якому 11 жовтня ЦВК оголосила третє попередження – за порушення встановлених законом обмежень щодо проведення передвиборної агітації. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні ЦВК на підставі рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду. Зокрема, суд визнав порушенням здійснення кандидатом агітації за допомогою виготовлення агітаційної продукції, яка не містила вихідних даних про замовника і джерела фінансування друку цієї продукції.
Продовжує практику вручення подарунків закладам і установам округу № 89 Василь Чуднов. Протягом кінця вересня – жовтня зафіксовано, як кандидатом було подарувано мультимедійне обладнання Завальській ЗОШ (Снятинський р-н), Кутському ПТУ (Косівський р-н).
Оригінальну форму непрямого підкупу зафіксовано від партії «Рідна Вітчизна», яка у агітаційних наметах проводить безкоштовні аналізи крові на рівень цукру.
"Кандидати продовжують порушувати законодавство, адже їхні протиправні дії залишаються безкарними. Навіть, якщо ЦВК винесе за це попередження, кандидата з реєстрації не знімуть. На жаль, новий закон “Про вибори” дозволяє кандидатам колекціонувати попередження ЦВК і продовжувати порушувати закон", - прокоментував Іван Маруняк на прес-конференції 19 жовтня.


Наталія Голомідова
Прес-секретар
кампанії спостереження за парламентськими виборами-2012
у Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Передвиборчі програми ...

КОМЕНТАРІ