Члени ДВК на Рівненщині допомагають агітувати  за кандидата?

Члени ДВК на Рівненщині допомагають агітувати за кандидата?

23.10.12 11:03 0 1535
Спостерігачі Рівненського Комітету виборців 21 жовтня на виборчій дільниці № 560576 в селі Верхів Острозького району виявили, як три жінки, які представилися членами цієї ДВК, заповнювали запрошення на вибори від імені кандидата по в.о. №153 Анатолія Юхименка.

Представники КВУ поширювали правопросвітницьку літературу для виборців у цьому селі і завітали, в тому числі, до місцевої виборчої дільниці. В приміщенні сиділи три жінки, які, маючи перед собою список виборців, вписували імена виборців у запрошення. В тексті такого запрошення зазначається: «Запрошую Вас і Вашу родину прийти 28 жовтня 2012 року на виборчу дільницю і проголосувати за мою кандидатуру. Дякую за підтримку! Юхименко Анатолій Олексійович».

Тобто, запрошення має явно агітаційний характер і спонукає виборця голосувати за конкретного кандидата. Згідно з пунктом 4 частини 1 статті 74 Закону «Про вибори народних депутатів України» членам виборчих комісій протягом строку їх повноважень у відповідних виборчих комісіях забороняється участь у передвиборній агітації.

Тому Рівненська обласна громадська організація «Комітет виборців України» закликає всіх членів виборчих комісій утриматися від подібних дій, виконувати свої обов’язки відповідно до законодавства, чесно та неупереджено по відношенню до кожного кандидата і партії, не створюючи своїми діями переваг комусь над іншими.

Святослав Дубов, інформаційний відділ РОГО КВУ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: Apple презентувала нові ...

КОМЕНТАРІ