На Франківщині відкрили памятник велосипеду

На Франківщині відкрили памятник велосипеду

24.10.12 07:17 0 1433
У сквері на майдані Січових Стрільців в м. Долина в рамках тематичного циклу «Дні довкілля-2012» «Екологічний транспорт» відкрито першу велодоріжку та перший в Західній Україні пам’ятник велосипеду.
Освятив споруду та велодоріжку священик греко-католицької церкви Різдва Пресвятої Богородиці м. Долина Ігор Ліпчанський.
Начальник відділу енергозбереження, інвестицій та муніципального розвитку Долинської міської ради Володимир Смолій озвучив історію започаткування в 2010 році Долинською міською радою стратегічної політики на розвиток велосипедного спорту в місті.
Із спортивною подією в культурному розвитку Долинщини присутніх привітав Долинський міський голова Володимир Гаразд, виконавчий директор Центру підтримки і розвитку програм Сергій Гаргат, гість з Голландії, експерт з містобудування, знавець велосипедного спорту Роберт Ван Гамерен, голова велосипедної громади міста Тетяна Дяк.
В рамках заходу вихованці загальноосвітніх шкіл міста взяли участь у велопараді та в безпрограшній святковій лотереї.
Напередодні вказаних заходів відповідно до рішення виконавчого комітету Долинської міської ради «Про тиждень велосипедної мобільності» продовж 15-19 жовтня в місті відбувся тиждень веломобільності.
З цією метою в базі шкіл міста реалізовувався проект інформаційної кампанії, спрямованої на пропаганду екологічно чистого транспорту, зокрема велосипеду.
В рамках дії цього проекту відбулись міні-велопробіги, тематичні конкурси малюнків, радіо реклами, кожна школа провела масовий захід про двоколісний засіб пересування.
Стик
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині в лісі ...
Наступна новина: Недоглянутих дітей ...

КОМЕНТАРІ