Святкування дня Собору всіх святих землі Волинської: урочиста Всенічна у тимчасовому храмі Всіх святих землі Волинської

Святкування дня Собору всіх святих землі Волинської: урочиста Всенічна у тимчасовому храмі Всіх святих землі Волинської

25.10.12 12:03 0 1803
22 жовтня, напередодні дня собору Всіх святих землі Волинської, урочисту Всенічну у тимчасовому храмі Всіх святих землі Волинської очолили митрополит Волинський і Луцький Ніфонт, Секретар Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира, вікарій Київської Митрополії архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр та вікарій Чернівецької єпархії єпископ Хотинський Мелетій.

Владикам співслужив сонм священнослужителів, а під час Всенічної в храмі також зібралось багато богомольців.

На Утрені після прочитання Євангелія вітання від Предстоятеля нашої Церкви Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира керуючому Волинською єпархією митрополиту Волинському і Луцькому Ніфонту переказав Секретар Блаженнішого архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр. Адже цьогоріч Волинська єпархія як раз і відзначає 20-ту річницю перебування владики Ніфонта на Волинській кафедрі. Владика Ніфонт також зачитав і привітання Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира.

«20 років тому, рішенням Священного Синоду Ви, дорогий владико Ніфонт, прибули на цю волинську кафедру, де гідно несете покладений на вас церковний послух», - йдеться, зокрема, у вітанні.

Архієпископ Олександр, з благословення Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира, вручив митрополиту Ніфонту і високу церковну нагороду – орден Преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерських І ступеня.

Разом із владикою Олександром усі присутні в храмі священнослужителі і миряни разом сказали владиці Ніфонту три дорогих кожному православному слова «Спаси вас, Господи!».

В свою чергу владика Ніфонт попросив владику Олександра переказати слова найщирішої вдячності Предстоятелю нашої Церкви Блаженнішому митрополиту Київському і всієї України Володимиру, на чию адресу також пролунали три заповітних слова «Спаси вас, Господи!»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинську Пасху ...
Наступна новина: У Палаці культури Луцька ...

КОМЕНТАРІ