Спостерігачі розійшлися в оцінці українських виборів

Спостерігачі розійшлися в оцінці українських виборів

29.10.12 16:18 0 1536
Місія спостерігачів міжнародної неурядової організації "Світовий конгрес українців" назвала вибори до Верховної Ради, що відбулися минулої неділі, такими, що не відповідають міжнародним стандартам проведення демократичних виборів. Про це на прес-конференції сказав член наглядової місії, президент Конгресу українців Канади Павло Грод (на фото).
За його словами, що їх наводять Українські новини, спостерігачами були зафіксовані випадки дублювання виборчих урн, значне перевищення кількості бюлетенів на одних ділянках і брак на інших.
Також деяким спостерігачам створювалися обмеження для проведення моніторингу, зокрема, члени виборчих дільниць відмовляли деяким представникам конгресу в наданні копії виборчих протоколів.
В свою чергу інший спостерігач, депутат Європарламенту Даніел ван дер Ступ (Нідерланди) вважає, що парламентські вибори в України були чесними та справедливими.
На його думку, що її наводить прес-служба МЗС Україна, вибори в України були навіть краще організовані, ніж в ряді європейських країн. Таку ж думку висловив депутат Європарламенту Нік Гріффін (Велика Британія).
"Система їх (виборів. Ред.) проведення була навіть більш прозора і справедлива ніж та, з якою я знайомий у Великій Британії", - підкреслив євродепутат.
Голова Центральної виборчої комісії Російської Федерації Володимир Чуров вважає, що вибори 2012 в Україні були добре організовані.
Не дивлячись на те, що виборчі дільниці в Україні "були дуже контрастними", активність виборців загалом була непоганою, а ще росіянинові запам'яталася "дуже велика кількість спостерігачів".
Що ж до відеотрансляції з виборчих дільниць Чуров відзначив кращу якість зображення з дільниць через те, що в Україні встановили більш дорогі веб-камери.
Тим не менш він зазначив, що в Росії веб-камери транслюють зображення он-лайн навіть при підрахунку голосів.
ПАРЄ відзначає, що вибори до Верховної Ради не привели до реалізації демократичного потенціалу українського суспільства.
Про це заявив глава місії спостерігачів від ПАРЄ Андреас Гросс, пише Українська правда.
Він зазначив, що на вибори мали значний вплив олігархічні групи, і це негативна тенденція.
"Вони фактично відбирають в парламенту право представляти інтереси всього народу, що значно більше, ніж сума приватних інтересів", - зазначив він.
Гросс критично оцінив вибори в Україні. "Ці вибори не привели до реалізації того демократичного потенціалу, що має українське суспільство. Ми вважаємо, що український народ заслуговує на краще, аніж на це спотворення волі українського народу", - заявив він.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині кандидат не ...
Наступна новина: ЦВК опрацювала 86,92% ...

КОМЕНТАРІ