Підприємець з Рівненщини привласнив 285 тис. грн держкоштів

Підприємець з Рівненщини привласнив 285 тис. грн держкоштів

30.10.12 09:52 0 1572
Завершено досудове слідство у кримінальній справі, порушеній СБУ, стосовно протиправної діяльності директора дочірнього підприємства Державного підприємства "Рівнеторф", яка протягом 2011 року заволоділа державними коштами підприємства у сумі понад 285 тисяч гривень. Про це повідомли у прес-службі СБУ.
З метою привласнення чужого майна ця службова особа уклала низку угод з приватним підприємцем на поставку торфу сільськогосподарського призначення.
Однак, під час ініційованої СБУ документальної ревізії фінансово-господарської діяльності підприємства було встановлено, що надходження готівки за торф від підприємця за прибутковими касовими ордерами не були проведені посадовою особою в касовій книзі підприємства та не відображені за даними бухгалтерського обліку. Слідством встановлено, що отримані кошти посадовець витратила на власні потреби.
Обвинуваченій інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Стосовно правопорушниці обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.
Кримінальну справу з обвинувальним висновком скеровано до Рівненського міського суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинський кандидат від ...
Наступна новина: На Рівненщині дід подав в ...

КОМЕНТАРІ