Партія Регіонів вимагає перерахунку голосів з ОВК №156 на Рівненщині

Партія Регіонів вимагає перерахунку голосів з ОВК №156 на Рівненщині

02.11.12 09:32 0 1848
У 156 виборчому окрузі уповноважений без відома кандидата від Партії регіонів звернувся до суду з проханням залишити без розгляду позови щодо перерахунку голосів по восьми дільницях. В то й же час, у районах округу тривають судові слухання заяв щодо грубих порушень виборчого законодавства у день голосування та при підрахунку голосів, пише opora.rv.ua.
Неочікуваним поворотом подій завершилися судові розгляди позовних заяв щодо визнання недійсними протоколів восьми дільничних комісій 156 виборчого округу. 30 жовтня довірена особа кандидата від Партії регіонів Андрія Циганенка Аркадій Кравець звернувся до Березнівського районного суду із двома заявами про серйозні порушення виборчого законодавства та вимогою визнати недійсними протоколи про підрахунок голосів виборців на восьми дільницях 156 округу.
На засідання із розгляду першого позову щодо визнання недійними протоколів шести ДВК, яке відбулося 31 жовтня об 11 годині, довірена особа кандидата від Партії регіонів не прибув. Натомість пан Кравець письмово звернувся до суду із проханням залишити його заяву без розгляду.
На слухання позову щодо визнання недійсними ще двох протоколів, яке відбулося о 12 годині, довірена особа теж подав письмове прохання про залишення заяви без розгляду. Це викликало невдоволення у кандидата від Партії регіонів Андрія Циганенко. Останній особисто прибув на засідання щоб вимагати від судді розглянути заяву. Попри те, що Аркадій Кравець є довіреною особою пана Циганенко, суд прийняв рішення залишити справу без розгляду, оскільки позивачем виступав не сам кандидат, а його уповноважений.
У той же день в 156 окрузі розглядалося ще декілька позовів від довірених осіб кандидата Партії регіонів про визнання недійсними протоколів підрахунку голосів дільничних комісій. О 15 години завершився розгляд справи у Сарненському районному суді. Довірена особа Андрія Циганенко Олег Міхнов не зміг переконати суд визнати недійсними протоколи п’яти ДВК. В уповноваженого не вистачило доказів фальшування результатів волевиявлення громадян та недотримання процедури голосування. На даний момент Сарненський районний суд розглядає ще одну позовну заяву від довіреної особи кандидата Партії регіонів про визнання недійсними протоколів підрахунку голосів.
Перемогу у 156 виборчому окрузі отримав представник Об’єднаної опозиції Микола Кучерук. Після оприлюднення перших результатів голосування, офіційний кандидат від Партії регіонів Андрій Циганенко через суд та окружну комісії спробував добитися скасування результатів підрахунку голосів у найбільших дільницях округу. Варто відмітити, що Андрій Циганенко є технічним кандидатом Партії регіонів. Згідно результатів ЦВК, він набрав не більше трьох відсотків голосів. В той час, як опозиційний кандидат отримав 32 відсотки. Швидше за все, дії довірених осіб регіонала спрямовані на захист інтересів ще одного провладного кандидата – діючого народного депутата від Народної партії Миколи Шершуна. За даними ЦВК він програє лідерові перегонів близько чотирьох відсотків голосів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 4)
Наступна новина: На Закарпатті можливі ...

КОМЕНТАРІ