Увага! На Рівненщині телефонні  шахраї!

Увага! На Рівненщині телефонні шахраї!

09.11.12 22:15 0 1486
З початку року 207 кримінальних справ порушили міліціонери Рівненщини за фактами шахрайств. Більшість з них, це так звані, «телефонні» злочини.

Схема досить проста. Дзвінок серед ночі і нахабний голос незнайомця, інформує про те, що рідна вам людина потрапила у скрутну ситуацію та затримана правоохоронцями.

Далі – незнайомець вимагає досить солідну суму за начебто врегулювання цього питання.

Як свідчить практика, спантеличені потерпілі або ж відразу передають гроші шахраям де часто посередником є таксист, або ж перераховують гроші через термінали поповнення телефонних рахунків. Саме так за лічені хвилини довірливі люди стають жертвами телефонних шахраїв.

— Якщо Вам у нічний час телефонують з вимогою перерахувати гроші на абонентський рахунок або ж пропонують віддати певну суму коштів за звільнення від кримінальної чи адміністративної відповідальності ваших рідних — не сумнівайтеся, це шахраї, —зазначає начальник УМВС України в Рівненській області Василь Лазутко. — Не панікуйте та відразу зверніться до міліції. Негайно передайте цю інформацію за номером 102 щоб ми змогли вчасно відреагувати. Будьте пильні та розсудливі і не дозвольте себе ошукати.

Тож якщо Ви опинилися заручником такої ситуації — відразу ж телефонуйте до міліції за номером «102». Це єдиний правильний спосіб вберегтися від шахраїв. Пам’ятайте — Ваша безпека у Ваших руках.



СЗГ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ