Кількість іноземних туристів, що відвідали Львівщину, збільшилася на 14%

Кількість іноземних туристів, що відвідали Львівщину, збільшилася на 14%

11.11.12 13:01 0 1065
Головне управління з питань туризму, зовнішніх зв‘язків та інвестицій Львівської обласної державної адміністрації провело моніторинг діяльності туристичних підприємств Львівщини за 9 місяців 2012 року.

За словами заступника начальника головного управління з питань туризму, зовнішніх зв‘язків та інвестицій Наталії Гамкало, за даний період прозвітувалося 259 туристичних підприємства (туроператорів та турагентів) та фізичних осіб-підприємців фахівців туристичного супроводу, з яких 101 туроператор.

«Статистичні показники туристичної діяльності свідчать про позитивні тенденції  у звітному періоді в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року. Зокрема, кількість іноземних туристів, які відвідали область, збільшилась на 14%, кількість екскурсантів, яким надано екскурсійні послуги, збільшилася на 11 %», – зазначила Н. Гамкало.

За її словами також  спостерігається зростання обсягу реалізації туристичних послуг на 12%, що складає 292 млн. 446 тис. грн., а також зростання платежів до бюджету на 23%, що складає 5 млн. 807 тис. грн.

Наталія Гамкало зауважила,  що більшість туристів (92% від загальної кількості) подорожувала  з метою відпочинку та  дозвілля , 6% – з метою лікування, решта (2%) туристичних потоків пов’язані із службовими та спортивно-оздоровчими цілями.

«Аналізуючи статистичні дані можна зробити висновок, що Львівщина на туристичній карті світу поступово набуває образ привабливого туристично-рекреаційного регіону України і Європи, що суттєво збільшило іноземні туристичні потоки. До такої тенденції особливо спричинили підготовка та успішне проведення чемпіонату Євро-2012, завдяки чому відбувся потужний імпульс для комплексного розвитку туристичної індустрії», – підсумувала Н. Гамкало.

Про це повідомили у Львівській обласнйі державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Пільговикам Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ