Буковина: Бійці спецпідрозділу «Сокіл»  влаштували показові виступи для школярів

Буковина: Бійці спецпідрозділу «Сокіл» влаштували показові виступи для школярів

11.11.12 20:14 0 1102
З метою підвищення рівня довіри населення до органів внутрішніх справ та формування позитивного іміджу міліції, працівники відділу швидкого реагування «Сокіл» управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Чернівецькій області продемонстрували  підростаючому поколінню свою майстерність із знешкодження злочинців.

7 листопада в селищі Лужани Кіцманського району Чернівецької області на базі місцевої школи проведена зустріч співробітників УБОЗ із старшокласниками, під час якої бійці спецпідрозділу показали декілька змодельованих ситуацій затримання злочинців.

Зокрема, присутнім продемонстрували затримання умовних злочинців при здійсненні ними незаконної угоди з продажу зброї із застосуванням світло-шумових засобів.

Потім учні мали змогу побачити, як затримують умовних зловмисників на автотранспорті, в якому одним з найголовніших завдань є примусова зупинка і блокування транспортного засобу.

Також діти із захопленням спостерігали за інсценованою ситуацією збройного опору злочинців. Працівники спецпідрозділу для припинення протиправних дій показали свої навички застосування зброї та спецзасобів. Така операція проводиться силами штурмової групи та групи вогневої підтримки. Група вогневої підтримки знешкоджує умовного злочинця, що чинить збройний опір. Штурмова група при цьому здійснює затримання зловмисників під прикриттям кулезахисного щита.

Усі дії спецпідрозділу виконувались професійно та переконливо.

Після цього присутні мали можливість ознайомитись зі зброєю, яка є в арсеналі органів внутрішніх справ та безпосередньо у підрозділі «Сокіл».

Школярі спостерігали за всім, що відбувалося з цікавістю і захопленням та ділилися враженнями один з одним від побаченого.

Зокрема, Любов Рудницька, учениця 11 класу зауважила, - такі люди дуже хоробрі, вони виявляють свою мужність, аби зберегти наше життя.

Наостанок, в спортивному залі проведено товариський матч з міні-футболу між командами школи і УБОЗ УМВС.

- Я впевнений, що такі зустрічі правоохоронців з молоддю сприяють правовому вихованню підростаючого покоління та можуть бути вирішальними при обранні ними майбутньої професії – зазначив наприкінці зустрічі заступник начальника УБОЗ УМВС Валерій Макаренко.

Сектор зв’язків із громадськістю УМВС України в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ