В Івано-Франківській області за збут наркотиків заарештовано лікаря-психіатра

В Івано-Франківській області за збут наркотиків заарештовано лікаря-психіатра

11.11.12 22:11 0 1169
В Івано-Франківській області співробітники обласного підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків і галицької міліції в ході операції під умовною назвою «Батискаф» викрили у вчиненні наркозлочинів 30-річного лікаря-психіатра однієї з райлікарень.

Як повідомив керівник ВБНОН УМВС України в Івано-Франківській області Валерій Шнуренко, цей медичний працівник потрапив у поле зору правоохоронців ніяк не випадково. У оперативників були певні підстави запідозрити, що лікар порушує свої службові інструкції і може здійснювати протиправні дії, використовуючи бланки суворої звітності на відпуск лікарських засобів,кі містять наркотичні чи психотропні речовини. Власне, завершальний етап міліцейської роботи підтвердив не тільки ці припущення, але й розкрив «багатогранну» сутність цього медпрацівника.

Лікаря-психіатра затримали безпосередньо після того, як він продав іншій особі 25 грамів марихуани одного з найвідоміших сортів. Уже встановлено, що свого часу чоловік через інтернет-мережу придбав насіння конопель «северное сияние» і засіяв зерна у власному господарстві. Тепер затриманий пояснює, що використовував марихуану виключно у лікарських цілях. Щоправда, приховує те, що з корисливих мотивів залучив до поширення наркотиків відвертих кримінальників. Прикметним є й те, що на час затримання лікар практик, як засвідчили висновки медичного освідування, перебував у стані наркотичного сп’яніння.

Знайшли реальне підтвердження й підозри щодо ймовірної причетності цієї особи до витоку в нелегальний обіг і незаконне поширення лікарських засобів, які містять наркотичні або психотропні речовини. У ході проведення особистого огляду затриманого в нього було вилучено декілька медичних рецептів певної категорії і суворої звітності. Такі бланки мають зберігатися виключно у сейфі і підлягають серйозному контролю за їх збереженням і використанням. З якою метою лікар-психіатр порушував службові інструкції, з’ясовує досудове слідство.

До матеріалів кримінальної справи також долучені грошові кошти, отримані зловмисником за збут наркотичного засобу. Цього вечора він вторгував 900 гривень. Під час санкціонованого обшуку у помешканні чоловіка міліціонери виявили і вилучили пакунок з 25 грамами того ж таки канабісу, а також інгалятор для вживання наркотичної речовини.

Оперативники встановили коло осіб, чиїми послугами медик користувався з метою отримання прибутків від вирощеної коноплі. Усі ці особи мають багатюще кримінальне минуле і відбували покарання за пограбування незаконне заволодіння транспортними засобами, а також за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків.

Стосовно 30-річного прикарпатця порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 статті 307 (збут наркотичних засобів) Кримінального кодексу України. У зловмисника є реальна перспектива опинитися у в’язниці на строк від 5 до 10 років. На період досудового слідства він перебуватиме під вартою.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ