У Львові триває благодійна акція «Українські книжки – сільським бібліотекам»

У Львові триває благодійна акція «Українські книжки – сільським бібліотекам»

12.11.12 03:35 0 1533
Акція проводиться 1 жовтня – 1 грудня 2012 року у Львові та Львівській області за ініціативи громадської організація «Форум видавців» та Львівської обласної бібліотеки для дітей.

Громадська організація «Форум видавців» сьомий рік поспіль успішно проводить благодійні акції з масштабного збору літератури. З 2006 року вже зібрано понад 79 тисяч книжок вартістю понад 650 тисяч гривень, які передано дитячим будинкам, інтернатам, сільським бібліотекам та малозабезпеченим сім’ям.

— Підтримати акцію можна кількома способами: Організувати пункт збору книжок у своїй організації чи закладі, зібрати книги до 1 грудня та домовитись з координаторами акції про їх перевезення у загальний пункт збору. З 1 до 10 грудня триватиме реєстрація і пакування книжок. Після цього ми передамо книги їх новим власникам. Ми просимо збирати книжки українською мовою, нові або в хорошому стані. Також можна переказати довільну суму благодійних пожертв на рахунок № 26004238173001 в ЗГРУ КБ «Приватбанк» м. Львова МФО 325321 ЗКПО 20848643. Отримувач коштів – громадська організація «Форум видавців», призначення коштів – на благодійну акцію «Українські книжки – сільським бібліотекам». Компетентна рада у складі педагогів, бібліотекарів та громадських діячів придбає безпосередньо у видавців за пільговими цінами книжки, які будуть передані адресатам акції. Якщо ви не маєте можливості подарувати книги або перерахувати кошти, допоможіть нам вести облік отриманих книжок, пакувати, забирати їх з інших пунктів збору по місту, доставляти до сільських бібліотек. — розповідають організатори

Підсумки акції, а саме: кількість зібраних книжок і сума коштів, прізвища благодійників і назви організацій, списки книжок, переданих в сільські бібліотеки, будуть оприлюднені в процесі та в кінці акції на сайті ГО «Форум видавців» bookforum.ua, в партнерських ЗМІ.

— Наша мета – зібрати 25 тисяч книжок для сільських бібліотек Львівської області. А також, – привернути увагу громадськості, політичних та культурних діячів до проблем інтелектуального розвитку осіб, що проживають у сільській місцевості; розширити доступ мешканців села до інформації через книгу, популяризувати серед дітей та молоді із сільської місцевості читання як основний засіб отримання знань та корисний і цікавий спосіб проведення дозвілля шляхом організації зустрічей із українськими письменниками та видавцями. — зазначають організатори

Завдяки акції «Українські книжки – сільським бібліотекам» ми зможемо запустити механізм масового громадського руху, який розширить доступ людям до книги в селах і приверне увагу мешканців міст до проблем культурного розвитку сільських громад. Ми щиро вдячні кожному, хто долучиться до цієї доброї справи. Сподіваємося, що кількість благодійників цього року зросте і кількість зібраних книг збільшиться. Допоможімо разом тим, хто цього потребує!» — кажуть організатори.

Організатори  відзначать особливими подяками найактивніших благодійників, школи, бібліотеки, організації та установи, які зібрали найбільше книжок. Координатор акції: Мар’яна Кіра тел. 097 352 10 08,  032 276-41-52.  E-mail: podaruj.knygu@gmail.comблагодійна акція, сільські бібліотеки, книги, збір книг, «українські книжки сільським бібліотекам»

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові на аукціон ...
Наступна новина: У Львові відбудеться 12-ий ...

КОМЕНТАРІ