На Прикарпатті журналісти на цілий день приєднались до профілактичних заходів

На Прикарпатті журналісти на цілий день приєднались до профілактичних заходів

12.11.12 13:20 0 1134
Журналісти івано-франківського телеканалу «3-тя студія» на цілий день приєднались до профілактичних заходів на автомобільному транспорті під умовною назвою "Перевізник -зима-2012". Головною метою заходів, які проводять працівники Державтоінспекції, є попередження аварійності на пасажирському та вантажному автотранспорті, посилення роботи щодо зміцнення транспортної дисципліни водіїв та підвищення технічної готовності автобусів і вантажних автомобілів під час експлуатації у зимовий період.

5 листопада журналісти телеканалу та державтоінспектори Івано-Франківського відділу ДАІ вирушили у рейд у Надвірнянський район - регіон, через який проходять пасажирські маршрути у гірську місцевість. Журналістам було цікаво поспілкуватись з пасажирами транспортних засобів, що здійснюють перевезення, почути їх думку про умови обслуговування, а також ознайомитися з приладами та технічними засобами, що використовуються у пересувному мобільному діагностичному пункті ДАІ.

Цього дня спільна група виявила 5 порушень Правил дорожнього руху. Зокрема, у присутності журналістів було зафіксовано факти здійснення перевезень без ліцензійної картки, відхилення від зазначеного маршруту, порушення правил зупинки і стоянки, технічного стану.

Загалом з початку профілактичних заходів працівники ДАІ Івано-Франківщини перевірили технічний стан понад 700 транспортних засобів, що здійснюють перевезення громадян. У 84 випадках виявлені технічні несправності в транспортних засобах. Крім того, на маршрутах руху пасажирського транспорту задокументовано 197 порушень Правил дорожнього руху, в тому числі, 31 порушення швидкісного режиму, 29 порушень вимог дорожніх знаків та розмітки, 21 - правил зупинки і стоянки.

Державтоінспекція Прикарпаття закликає водіїв провести заміну літньої резини на зимову, адже навіть незначне відхилення від правил може призвести до біди.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ