Івано-Франківщина: Творча зустріч з Ганною Петранюк

Івано-Франківщина: Творча зустріч з Ганною Петранюк

12.11.12 14:25 0 1443
8 листопада в ОУНБ ім. І. Франка відбулась творча зустріч з художницею, поетесою Ганною Петранюк з нагоди відкриття її персональної виставки у літературно-мистецькій світлиці бібліотеки.

Модератором вечора була директор бібліотеки Людмила Бабій, яка представила гостям мисткиню.

Народилась п. Ганна 18 січня 1961р. в с. Нараївка, Галицького району. Закінчила Нараївську восьмирічну школу та музичну школу м. Галича за спеціальністю „бандура". У 1977-1981рр. навчалась в професійному технічному училищі №3, де отримала диплом з відзнакою за спеціальністю „різьбяр по дереву". У 1986 р. закінчила Івано-Франківський педагогічний інститут ім. В. Стефаника за спеціальністю „образотворче мистецтво, креслення і праця".

Працює Ганна Петранюк в техніці акварелі, олійного живопису, графіці, розпису по шовку, а ще пише вірші, займається ландшафтним дизайном. Її твори експонувалися на виставках в Івано-Франківську, Галичі, Крихівцях.

На даний час вона викладає в Івано-Франківській дитячій художній школі, де передає молодому поколінню свої знання та любов до мистецтва. Адже, як стверджує п. Ганна, „в кожної людини є талант і його потрібно дарувати людям".

До обласної бібліотеки завітали колеги, учні та шанувальники мистецтва Ганни Петранюк. Теплі слова про її творчість прозвучали з вуст Василя Корпанюка - заслуженого художника України, голови обласної організації Національної спілки народних майстрів України, Богдана Бойчука - завідувача кафедри образотворчого мистецтва інституту мистецтв ПНУ ім. В. Стефаника, Ольги Шулепи - відповідального секретаря правління Івано-Франківської обласної організації НСХУ, Лілії Присяжнюк - заступника директора дитячої художньої школи, Володимира Шпільчака - доцента кафедри дизайну та мистецтвознавства ПНУ ім. В. Стефаника, Ірини Мороз - головного спеціаліста управління культури Івано-Франківського міськвиконкому. Письменниця Світлана Ткачук подякувала п. Ганні за чудове художнє оформлення її книги „Осіння партитура" і побажала художниці успіху та визнання.

В дарунок для Ганни Петранюк Ірина Шаламай, студентка V курсу інституту мистецтв ПНУ ім. В. Стефаника, виконала пісню „Як я люблю тебе", а працівниця обласної бібліотеки Марта Лавришин прочитала вірш, написаний художницею „Я тобі намалюю квіти".

Присутні на вечорі учні мисткині також долучились до привітань. Зокрема, Юрій Писар, сьогодні вже знаний художник і колега п. Ганни, а в минулому її учень, поділився приємними спогадами про художницю під час навчання.

На завершення Ганна Петранюк прочитала написаний нещодавно поетичний етюд та виконала декілька українських народних пісень під акомпанемент бандури, а пісні „Місяць на небі, зіроньки сяють" підспівував увесь зал.

Творча зустріч пройшла в надзвичайно ліричній та щирій атмосфері, якою відзначаються усі заходи обласної бібліотеки.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: Посадову ...

КОМЕНТАРІ