Івано-Франківщина: Посадову особу затримали з хабарем понад 15 тисяч гривень

Івано-Франківщина: Посадову особу затримали з хабарем понад 15 тисяч гривень

12.11.12 14:26 0 1614
У процесі проведення оперативно-розшукових заходів співробітники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області викрили у хабарництві начальника одного з відділів виправної колонії, розташованої у Коломийському районі.

Як було встановлено, з жовтня службова особа з метою незаконної наживи вимагала в громадянина хабар за сприяння у заміні одному з засуджених невідбутої частини покарання на більш м’який режим утримання. Посадовця було затримано відразу після того, як він отримав усю суму, яку вимагав за свої «послуги». Ціна питання склала 900 доларів і 8100 гривень.

Стосовно 32-річного чоловіка прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (отримання хабара службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). Згідно з санкціями означеної статті, викритому у хабарництві загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також з конфіскацією майна.

На даний час вирішується питання про обрання щодо затриманого міри запобіжного заходу.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ