На Львівщині вважають, що фонд держмайна має проводити інформаційну кампанію для інвесторів щодо об’єктів приватизації

На Львівщині вважають, що фонд держмайна має проводити інформаційну кампанію для інвесторів щодо об’єктів приватизації

12.11.12 21:51 0 1276
«Фонд держмайна повинен проводити потужну інформаційну кампанію, щоб доносити до потенційних інвесторів інформацію про об’єкти держаної власності, що підлягають приватизації. Це стосується передусім незавершеного будівництва та незадіяної нерухомості», – наголосив під час апаратної наради голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк.

Як розповіла під час своєї доповіді начальник регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській області Наталія Горлач, за 10 місяців 2012 року регіональним відділенням приватизовано 11 об’єктів.

За 10 місяців 2012 року від продажу об’єктів надійшло 848,7 тис.грн, що становить 94% від планового завдання (904,9 тис.грн.). Усі виручені кошти в повному обсязі перераховані до державного бюджету. «З урахуванням об’єктів, які будуть приватизовані до кінця року, річне планове завдання буде перевиконано», – розповіла Наталія Горлач.

Станом на 1 листопада в регіональному відділенні обліковувалось 843 договори оренди державного майна, чотири з яких – договори оренди цілісних майнових комплексів та структурних підрозділів держпідприємств. 160 з них укладено протягом 10 місяців цього року. За 10 місяців 2012 року до державного бюджету за передане в оренду державне майно надійшло 19142,817 тис.грн., а це 112,6% річного планового завдання – 17 млн.грн. До кінця року очікуються надходження в сумі понад 22 млн.грн.

За словами Наталі Горлач, найбільших змін цільового призначення зазнають приватизовані об’єкти незавершеного будівництва. Зокрема об’єкт «Громадсько-побутовий корпус та спортивний корпус з побутовими приміщеннями навчально-виробничого комплексу на 960 студентів  по вул.Пасічній у м.Львові» здані в експлуатацію як виробничий комплекс по виготовленню панчішно-шкарпеткових виробів. З моменту введення в експлуатацію здійснюється поетапне нарощення потужностей, створено 180 нових робочих місць. А на базі об’єкта незавершеного будівництва – «Експериментальної фабрики спортивного інвентаря (с.Дубина Сколівського району)» створено унікальне швейне підприємство з пошиття джинсових виробів, на якому працює понад 70 осіб.

Окрім цього, Наталія Горлач розповіла про завершення будівництва житлових будинків у Львові по вулиці Угорській, у яких черговики ВО “Полярон” отримали 36 квартир.

Загалом, із 260 об’єктів незавершеного будівництва, які було приватизовано, на даний час добудовано і здано в експлуатацію 198.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ