На «Ніч у Львові» буде навіть спеціальне брендоване печиво

На «Ніч у Львові» буде навіть спеціальне брендоване печиво

12.11.12 22:43 0 1328
Львів відкритий для світу і вдень, і вночі! Цього тижня, 16, 17, 18 листопада, відбуватиметься осіння «Ніч у Львові» – акція, яка пропонує львів’янам та гостям з України та світу відвідати понад 100 нічних екскурсій, театралізованих дійств, мистецьких перформансів у музеях, театрах, храмах, підземеллях, галереях та багато іншого.

Відвідувачі мають змогу побачити нічний Львів з вежі Ратуші та спуститися у її підвали, прогулятися підземеллями історичного центру, відчути таємничість нічного Личаківського цвинтаря, побачити вогняні дійства, відвідати нічні театральні вистави, концерти, виставки у галереях, проїхатися «Чудо-поїздом» та «Чудо-бусом», пізнати «Львів за бабці Австрії із львовознавцем Ільком Лемком, відвідати кабінет міського голови Андрія Садового, нічну «Арену Львів», літературні читання, вуличний кінопоказ, ніч шопінгу, потрапити на Ніч джазу та Ніч смачного відеоарту та взяти участь у різноманітних майстер-класах.

— Вже втретє проводимо акцію «Ніч у Львові». Цього разу є багато екскурсій, відкриваємо храми міста Львова вночі. Окрім того у нас будуть екскурсії до стадіону «Арена Львів». В Опері Пасаж будуть вистави театру Заньковецької. Новинкою цьогорічних екскурсій буде екскурсія у кабінет міського голови та екскурсія підвалами Ратуші. У підвалах Ратуші театр «Воскресіння» проводитиме театралізоване дійство — Марта Іванишин, заступник начальника відділу промоції міста

Для відвідин заходів акції «Ніч у Львові» охочі реєструються на сайті www.lviv.travel і обирають атракції на власний смак.

Для іноземців є версії сайту англійською та польською.

Цього разу відвідини екскурсій у першу ніч є безкоштовними, а на суботу і неділю учасники встановлюють індивідуальну акційну вартість. Організатори запрошують також львів’ян побувати на нічних екскурсіях.

— Як правило, львів’яни на пропозицію піти на екскурсію кажуть, що все знають. Насправді мало. І коли вони потрапляють на екскурсію разом з гостями, то кажуть, що все життя тут прожили, а нічого подібного не бачили. Зазвичай люди не ходять на екскурсії у містах, в яких живуть: кияни не ходять по Києву, парижани – по Парижу. А коли з’являється така можливість потрапити у цікаві об’єкти або у звичні місця, де із настанням ночі виникає зовсім інший ракурс, це викликає великий інтерес. Тим більше, вдень люди зазвичай зайняті, не мають часу. А це така пора, коли можна все це побачитиПетро Радковець, відомий львівський екскурсовод

Метою заходу є формування нового туристичного продукту у Львові. Львів першим в Україні підготував для культурного відпочинку три ночі театралізованих екскурсій. Це сучасне місто, просякнуте духом Європи. Відтак, львівські музеї відкриті до прогресивного культурного розвитку. «Ніч у Львові» дозволяє місту розширювати свої мистецькі горизонти. «Ніч у Львові» є родзинкою культурного життя міста.

Сюрпризом акції буде печиво з логотипом «Ніч у Львові», яке львів’яни та гості зможуть скуштувати під час заходів.

— Хочу презентувати наше добре печиво. Воно не тільки добре, бо воно смачне. А воно добре і через те, що мета пекарні «Горіховий дім» — робити печиво для доброї справи. це є  традиційне пісочне печиво, але зроблене за дуже смачним старим рецептом. Шоколадом зверху ми спробували відобразити логотип, меседж послання цього заходу. І дуже раді, що можемо брати у такий спосіб участь, популяризувати не просто нашу мету. — Юрій Лопатинський, представник пекарні «Горіховий дім»

Довідка

Акцію «Ніч у Львові» проводять традиційно двічі на рік у липні та листопаді. У липні 2012 року відбулося більше 100 екскурсій у 15 екскурсійних об’єктах. Тоді «Ніч у Львові» відвідали понад 6 тис. осіб. До Львова завітали туристи із понад 10 країн світу, серед яких Нігерія, Кіпр, Англія та Італія.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Під час акції «Ніч у ...
Наступна новина: Львів: ЛКП ...

КОМЕНТАРІ