Львів: ЛКП «Залізничнетеплоенерго» автоматизовує центральні теплові пункти

Львів: ЛКП «Залізничнетеплоенерго» автоматизовує центральні теплові пункти

12.11.12 22:48 0 1477
У ЛКП «Залізничнетеплоенерго» приділяється увага здійсненню модернізації не тільки основних засобів, задіяних у виробництві, транспортуванні та наданні послуг з теплопостачання та подачі гарячої води споживачам, але і проводиться робота щодо удосконалення системи контролю, обліку та управління надання цих послуг.

Проводиться робота по повній автоматизації бойлерних (ЦТП), з влаштуванням частотного та часового регулювання параметрів їх роботи, розпочато реалізацію диспетчеризації об’єктів теплопостачання котелень та бойлерних.

На сьогодні реалізовано та введено в експлуатацію 1-шу чергу диспетчеризації — 8 ЦТП.

— Цю систему ми розпочали влітку в ремонтний період, вона вже випробувана, нормально працює вже протягом місяця. Спочатку вона налагоджувалась, десь щось не спрацювало. Зараз вона вже вийшла на нормальний робочий режим і буде працювати. — Сьогодні в онлайн-режимі автоматика дозволяє відстежувати всі параметри, вибудовувати графік, вона сигналізує, коли якийсь параметр виходить за межі. І, відповідно, швидкість реагування набагато більша, відповідно якісніші послуги. Крім того, це економія. За рік система окуповується. Фактично роботи виконували наші фахівці, ми закупили обладнання, програмне забезпечення. — На диспетчеризованих об’єктах  в цілому працювало 11-12 осіб, зараз залишилось троє. Решта або вийшли на пенсію, або перейшли на іншу роботу на підприємстві. — Мирон Терех, директор ЛКП «Залізничнетеплоенерго»

Система впроваджується підприємством за власні кошти, більшість робіт здійснено працівниками підприємства, що дало змогу мінімізувати затрати до 123 тис.грн, які затрачені на матеріали, обладнання та програмне забезпечення.

ЛКП «Залізничнетеплоенерго» планує поширити систему диспетчеризації на всі об’єкти тепловодопостачання підприємства.

В експлуатації підприємства знаходиться 18 котелень і 33 ЦТП, 133,8 км теплових мереж.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: На «Ніч у Львові» буде ...
Наступна новина: Під час «Ночі у Львові» ...

КОМЕНТАРІ