Івано-Франківщина: Коломийська міліція затримала іноземця, якого підозрюють у вбивстві співмешканки

Івано-Франківщина: Коломийська міліція затримала іноземця, якого підозрюють у вбивстві співмешканки

13.11.12 07:35 0 1387
31 жовтня співробітники Коломийського міськвідділу міліції, що на Івано-Франківщині, у взаємодії з колегами з сусідніх відділків міліції упродовж декількох годин проводили термінові оперативно-розшукові заходи, встановлюючи місцезнаходження громадянина Азербайджану. Цього чоловіка правоохоронці мали підстави підозрювати у вчиненні вбивства 37-річної мешканки одного з сіл Коломийського району.

Перед цим в міліцію зателефонував мешканець села і повідомив, що виявив свою сусідку мертвою у підвальному приміщенні її помешкання. На місці події правоохоронці констатували насильницький характер смерті потерпілої, адже на її тілі були сліди від ножових поранень і удару сокирою.

В ході опитування односельців було з’ясовано, що два місяці тому 37-річна жінка приїхала додому з заробітків у Росії не сама, а зі смаглявим молодим чоловіком. Односельчани відразу зрозуміли, що чужинець є іноземцем, оскільки навіть російською він спілкувався з великими труднощами.

Обстановка в хаті засвідчувала, що тимчасовий співмешканець господині залишав це помешкання з поспіхом. За словами заступника начальника коломийської міліції Остапа Білейчука, оперативні групи міліціонерів негайно перекрили можливі шляхи пересування ймовірного вбивці, були перекриті авто- і залізничні вокзали, орієнтування з прикметами розшукуваного отримали наряди дорожньо-патрульної служби. Водночас під особливий контроль потрапили усі рейсові автобуси міжобласного сполучення.

Кінцеві результати терміново вжитих заходів, власне, підтвердили припущення оперативників про те, що розшукуваний намагатиметься якнайшвидше покинути регіон. 27-річного азербайджанця було затримано пізно увечері на автостанції у райцентрі Городенка, коли він брав квиток на проїзд в автобусі сполученням «Яремче – Київ». Іноземець втікав до столиці, а там, як мовиться, шукай вітру в полі.

У міськвідділі він зізнався у тому, що під час суперечки вдарив співмешканку ножем, а потім сокирою. Коли побачив, що жінка не подає ознак життя, перетягнув тіло у підвал, хутко спакував свої речі і пішов з села.

Тепер громадянин іншої держави перебуває під вартою і притягується до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч.1 статті 115 (вбивство) КК України. Йому загрожує ув’язнення на строк від 7 до 15 років.

Через приїжджого чоловіка залишилися без матері двоє неповнолітніх дітей віком 8 і 14 років. Найстарший син загиблої, а також її колишній чоловік зараз проживають в одній із західноєвропейських країн. Підозрюваний пояснює, що туди ж найближчим часом мала намір поїхати його співмешканка. Власне, з приводу цього й виник конфлікт, який завершився фатально.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міліція "накрила" банду, ...

КОМЕНТАРІ