Міліція Івано-Франківщини закликає громадян добровільно здавати незареєстровану зброю

Міліція Івано-Франківщини закликає громадян добровільно здавати незареєстровану зброю

13.11.12 08:20 0 1146
Упродовж листопада 2012 року міліція Івано-Франківщини проводитиме черговий місячник добровільної здачі незареєстрованої зброї, боєприпасів, спеціальних засобів та вибухових матеріалів. Міліціонери сподіваються на правосвідомість тих людей, котрі ще зберігають удома незареєстровану зброю і мають бажання позбутися своїх тривог.

Наголошуємо на тому, що у разі добровільної здачі зброї у період проведення акції, громадяни звільняються від будь-якої відповідальності. Ще однією особливістю проведення подібних заходів є те, що, за бажанням, громадяни мають можливість зареєструвати цю зброю в особисте користування відповідно до правил та умов, встановлених законодавством. Щоправда, оформлення документів відбуватиметься тільки в тому разі, якщо висновки експертів засвідчуватимуть про технічну справність мисливської рушниці іза умов, що ця зброя раніше не була знаряддям скоєння злочинів чи правопорушень.

Позиція правоохоронців полягає насамперед у тому, щоби у власності громадян була виключно зареєстрована зброя, яка зберігатиметься згідно з певними умовами та правилами. В іншому випадку, міліція й надалі здійснюватиме активні заходи з виявлення та вилучення з обігу нелегальної зброї.

Головна мета місячника добровільної здачі зброї – запобігти фактам використання вогнепальної зброї у скоєнні злочинів, унеможливити випадки потрапляння цієї зброї в руки осіб з неадекватною поведінкою або які мають злочинні наміри, уберегти громадян, і насамперед дітей, від нещасних випадків, пов’язаних з необережним поводженням зі зброєю.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: У Рівному дерево впало на ...

КОМЕНТАРІ