Івано-Франківщина: Для України може стати корисним досвід Америки у видобуванні сланцевого газу

Івано-Франківщина: Для України може стати корисним досвід Америки у видобуванні сланцевого газу

13.11.12 14:12 0 1314
На Прикарпатті з офіційним візитом перебуває делегація Посольства США в Україні.

Сьогодні її представники зустрічалися з головою Івано-Франківської облдержадміністрації Михайлом Вишиванюком.

«Ми провели зустріч, на якій обговорили всі важливі аспекти політичного, економічного, культурного життя, - зазначив журналістам обласних ЗМІ Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джон Теффт. – Нашою метою було ознайомлення з тим, що є у цих галузях, а також перспективами і можливостями на майбутнє. Губернатор наголосив, що він хотів би бачити більше інвестицій у своєму регіоні. Мені теж би цього хотілося. Отже, ми будемо працювати з Американською Торговельною Палатою в цьому напрямку».

За словами Джона Теффта, Івано-Франківщина також має значний потенціал для співпраці у галузі туризму.

Коментуючи результати зустрічі журналістам, голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк акцентував на важливості обговорення з представниками Посольства США в Україні питання видобутку сланцевого газу.

Саме це питання розглядатиметься на Міжнародному симпозіумі «Нетрадиційний природний газ: стратегія енергетичної безпеки України», який розпочнеться завтра за участю американських гостей, науковців та представників обласної влади в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу.

«Видобуток сланцевого газу для України має надзвичайно велике значення, - вважає Михайло Вишиванюк. – Якщо б нам вдалося видобувати такий газ, це стало б гарантованою незалежністю від Росії, від 570 доларів за тисячу кубометрів газу. Собівартість сланцевого газу зараз в Америці складає 40 доларів за тисячу кубометрів. Америка має надзвичайний досвід в цьому плані, вона з імпортера газу стала його експортером».

Як наголосив Михайло Вишиванюк, представники США вже 2 роки поспіль сприяють видобутку сланцевого газу на території Польщі. Тож мають напрацювання у цій справі, які можуть бути корисними для України загалом та Прикарпаття зокрема.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Журналісти Прикарпаття ...
Наступна новина: До Міжнародного дня сліпих ...

КОМЕНТАРІ