До Міжнародного дня сліпих у Львові презентували спеціалізоване обладнання

До Міжнародного дня сліпих у Львові презентували спеціалізоване обладнання

13.11.12 16:21 0 1380
13 листопада у Національному університеті «Львівська політехніка» відбулась презентація тифлотехнічного обладнання, що дозволить друкувати книжки для незрячих людей. Принтери зі шрифтом Брайля, розхідні матеріали та спеціалізоване програмне забезпечення для потреб «Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами» придбав Благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України».

Ідея створення центру зародилася у 2011 році. Під час засідання колегії Львівської облдержадміністрації, нинішній директор Ресурсного центру Оксана Потимко запропонувала створити осередок, який би реагував на потреби незрячих дітей в інклюзивних школах. Ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало підтримав цю ідею та виділив відповідне приміщення. Восени центр був частково забезпечений обладнанням, але ресурсів було не досить, тому Оксана Потимко звернулась за допомогою в Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України».

Як розповів під час презентації обладнання Юрій Бобало, Ресурсний центр буде вирішувати проблеми неповносправних. Окрім цього, вони також працюватимуть та навчатимуться у Центрі.

Начальник Головного управління освіти та науки ОДА Михайло Брегін подякував від імені голови Львівської облдержадміністрації Михайла Костюка представникам Фонду «Розвиток України». Головний освітянин області вручив почесні грамоти обласної державної адміністрації людям, які долучилися до створення Ресурсного центру: професору кафедри інформаційних систем і мереж НУ «Львівська політехніка» Володимиру Пасічнику та заступнику директора з наукової роботи науково-технічної бібліотеки НУ «Львівська політехніка».

«Створення «Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами» дає великий шанс навчатися неповносправним дітям, – зазначив Михайло Брегін. – Чудово, що є такі люди, які переймаються долею особливих дітей».

За словами начальника Головного управління освіти та науки ОДА, на Львівщині проживає 16009 дітей з вадами зору. В області працює 21 спеціальна дошкільна група компенсую чого типу для дітей з порушенням зору. «Належні умови навчання, виховання, лікування дітей з вадами зору шкільного віку створено у загальноосвітніх навчальних закладах – Львівська спецшкола-інтернат №100 для сліпих дітей, Навчально-реабілітаційний центр для дітей з вадами зору «Левеня», Нагуєвицька та Підгірцівська спеціальні загальноосвітні школи-інтернати для дітей зі зниженим зором. На потреби цих шкіл у 2012 році було виділено понад 26 мільйонів гривень», – додав Михайло Брегін.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: Для ...
Наступна новина: Жителям Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ