Львів: Роботи на конкурс «Я з повстанського роду» приймаються до 31 грудня

Львів: Роботи на конкурс «Я з повстанського роду» приймаються до 31 грудня

13.11.12 20:10 0 1367
У Львові та області триває конкурс учнівських та студентських робіт «Я з повстанського роду», присвячений 70-ій річниці створення Української Повстанської Армії. Оргкомітет продовжив термін прийому творчих робіт до кінця року.

Мета конкурсу — відродження пам’яті про героїчне минуле наших предків, популяризація УПА серед молодого покоління задля кращого пізнання національної спадщини держави та духовного піднесення Української Нації.

Конкурс проводиться у двох категоріях: серед учнів та серед студентів, у місті Львові та у всіх районах Львівської області спільно з міськими та районними відділами освіти, а також з партнерами конкурсу.

Журі визначатиме найкращі роботи в кожному районі та в містах обласного значення (для студентів – у кожному навчальному закладі). Потім, серед відібраних робіт, визначать три найкращі роботи серед учнів та три найкращі роботи серед студентів. Кращі роботи будуть відзначені грамотами і подарунками, а також опубліковані у місцевій пресі та прозвучать по радіо.

Також кращі роботи учасників кожного району будуть видані у вигляді спецпроекту конкурсу — книги спогадів про УПА «Я з повстанського роду!», яка потім буде презентована у цих районах і подарована кожній школі.

Під час проведення конкурсу планують: зібрати та зберегти розповіді і фотографій учасників УПА про свою участь у національно-визвольній боротьбі за волю України; залучити учнівську та студентську молодь до вивчення героїчного минулого своєї родини, до збору та збереження інформації про свій повстанський рід; популяризація правди про УПА серед молодого покоління; нагадати кожному українцю, що він теж є з повстанського роду!

Умови конкурсу:

Учасники конкурсу: учнівська та студентська молодь Львівщини.

Форма проведення: заочна, журі розглядає надіслані в електронному вигляді твори та фотографії (відскановані, за можливості).

Час проведення: роботи приймаються до 31 грудня 2012 року.

Вимоги до написання творчої роботи:

* розглядатимуться авторські роботи про реальні історичні події з історії УПА на території рідного краю автора; розповіді про діяльність в складі УПА членів родини.

* особлива увага приділятиметься роботам із фотографіями тих часів — подій чи осіб, що були у складі ОУН і УПА.

Об’єм роботи — до десяти сторінок друкованого тексту А4, шрифт – Arial, розмір 12.

На титульній сторінці роботи обов’язково вказати: прізвище, ім’я, вік, місце навчання та домашню адресу, контактний телефон автора.

Твори не рецензуються і не повертаються.

Кращі твори будуть відзначені грамотами і подарунками.

Авторські роботи та скановані фотографії слід надсилати за адресою: upa70upa@gmail.com

Голова оргкомітету конкурсу – Олег Котис (067-1502330).

Організатори: Львівська обласна ГО «Український чин», Львівська обласна ГПО «Українська справа». Конкурс проходить за підтримки Львівської станиці НСОУ «Пласт», Управління освіти ЛМР, Видавництва «Літопис УПА» та Львівського національного університету ім. І.Франка. Інформаційний партнер – «Медіастар».

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 50 школярів Львівщини ...
Наступна новина: У Львові відреставрували ...

КОМЕНТАРІ