15 листопада у Львові відбудеться відкриття виставки Луки Скансі «Словенія: Майстри та архітектура 20-го століття»

15 листопада у Львові відбудеться відкриття виставки Луки Скансі «Словенія: Майстри та архітектура 20-го століття»

13.11.12 21:00 0 1302
15 листопада, у четвер, о 17:30 год Посольство Республіки Словенія в Києві у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) відкриє виставку «Словенія: Майстри та архітектура 20-го століття». Після відкриття виставки, о 19.00 год, у Львівському палаці мистецтв відбудеться лекція професора архітектури Венеціанського університету Луки Скансі, автора виставки.

На виставці буде представлено близько вісімдесяти відібраних архітектурних об’єктів, які репрезентують  різні історичні періоди та ілюструють складність, багатство і діапазон словенської архітектури двадцятого століття.

Виставка не представляє усієї історії словенського архітектури двадцятого століття, а лише частину виключно багатої архітектурної спадщини, якою може пишатися така невелика країна. Виставка була задумана як відправна точка для істориків та архітекторів, з метою їх зацікавлення у вивченні мало відомих архітектурних культур.

Виставка складається з трьох частин, які ілюструють різні історичні та політичні ситуації в 20-му столітті у Словенії: перша представляє період між світовими війнами, коли Словенія входила до Королівства Югославія (1918-1940), друга частина присвячена рокам соціалістичної Югославії (1945-1991), третя подає огляд подій після отримання Словенію незалежності (1991-2008).

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ