Тиждень безпеки дорожнього руху на Буковині розпочався з теорії і практики надання першої медичної допомоги потерпілим у ДТП

Тиждень безпеки дорожнього руху на Буковині розпочався з теорії і практики надання першої медичної допомоги потерпілим у ДТП

13.11.12 21:45 0 1460
МИТЬ І ЖИТТЯ... Ці важливі знання і навики взялися відновити в пам’яті і в конкретних діях керівники УДАІ УМВС України в Чернівецькій області, запросивши в навчальний клас не лише працівників обласної організації Товариства Червоного Хреста України, з якими віддавна співпрацює Буковинська автоінспекція, але й засоби масової інформації.

3-4 перших хвилини, впродовж яких за висновками медиків при нещасних випадках є визначальними для людського життя, стали предметом аналізу для автоінспектора, прийняття ним чітких практичних рішень, адже зазвичай він прибуває на місце дорожньо-транспортних пригод одним з перших.

Гуманним стимулом для такого тренажу є те, що при вчасно наданій першій медичній допомозі 30% травмованих у надзвичайних ситуаціях, в тому числі і в дорожньо-транcпортних пригодах, можна було б врятувати. А ситуацій таких у світі і в державі, на жаль, чимало. Статистика говорить, що в автокатастрофах у світі щоденно гине 3тисячі людей, а щороку — приблизно 1,2 мільйона осіб. Згідно з даними ВООЗ і Світового банку, ще приблизно 50 мільйонів людей щороку отримують на автошляхах травми та каліцтва. Найвищий відсоток жертв припадає на пішоходів, велосипедистів, водіїв мотоциклів та мопедів.

Власне, ця інформація для працівників Державтоінспекції є лише підтвердженням того, що нею повинні володіти якомога ширші верстви населення. Ото ж, всі важливі акценти проблеми в інтерв’ю для преси розставила фахівець, голова обласної організації Червоного хреста Тетяна Корнілович, яка принагідно повідомила, що на нещодавній зустрічі керівництва Департаменту ДАІ МВС та Червоного хреста України співпраця буковинських червонохрестівців і облдержавтоінспекції була оцінена як системна і з позитивним досвідом.

Під час практичного заняття, проведеного з допомогою інструктора та «статиста», були відтворені основні принципі надання першої меддопомоги — огляд місця подій і прийняття відповідного рішення, первинний огляд постраждалого, надання йому відповідної допомоги при переломах, кровотечі, травматичному шоку, в інших ситуаціях, у яких можна і потрібно діяти ефективно без спеціальної медичної освіти.

Тетяна Корнілович також зазначила що Червоний хрест має право гуманітарної ініціативи, а, отже, ініціює відповідні зміни до Закону України про дорожній рух в частині створення сприятливих умов для надання долікарської допомоги. В області,зокрема, разом з працівниками ДАІ та представниками освітньої галузі, яка ліцензує підготовку водіїв, вивчається питання активнішого впровадження науки першої медичної допомоги в навчальні програми автошкіл, врахування цих навиків під час складання іспитів у реєстраційно-екзаменаційних підрозділах ДАІ.

Прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: В ...
Наступна новина: Луцьк: На новій території ...

КОМЕНТАРІ