У Луцьку відзначили переможців конкурсу «Краще об'єднання співвласників багатоквартирного будинку»

У Луцьку відзначили переможців конкурсу «Краще об'єднання співвласників багатоквартирного будинку»

13.11.12 22:54 0 1426
Заступник міського голови Лариса Соколовська під час оперативної наради поінформувала присутніх про проведені заходи на підтримку діяльності та розвитку ОСББ.

За її словами, чинне законодавство дозволяє перейти до якісно нового рівня управління житловим фондом шляхом створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Це об'єктивний процес, викликаний необхідністю передачі прав і обов'язків з управління житлом реальному власнику. Однак, багато квартиронаймачів не поспішають створювати ОСББ.

На початок 2012 року в Україні було створено близько 1400 ОСББ, тобто більше 17 % від загальної кількості багатоквартирних житлових будинків.

Станом на 01.10.2012 у місті зареєстровано 103 ОСББ, 83 об'єднання функції з управління будинками взяли на себе.

Лариса Соколовська зазначила, що в цьому напрямку з мешканцями потрібно працювати, вивчати стримуючі фактори та вживати заходів щодо їх вирішення. Одним із таких заходів і дуже суттєвим можна вважати прийняття Луцькою міською радою в грудні 2011 року Програми сприяння діяльності ОСББ на території міста Луцька на 2012-2014 роки. В поточному році на цю програму виділено 700 тис. грн. коштів місцевого бюджету, 550 із яких вже освоєно для виконання капітальних ремонтів в будинках ОСББ.

За її словами, з метою заохочення представників ОСББ виконавчим комітетом оголошено та проведено конкурс «Краще об'єднання співвласників багатоквартирного будинку». Проведеним оглядовим візитом, відповідно до критеріїв оцінювання, конкурсною комісією визначено переможців. Основним критерієм відбору переможців було оцінено вклад ОСББ у формування ефективного власника житла, дотримання принципів енергозбереження, належного утримання неподільного майна, благоустрою прибудинкової території.

За результатами конкурсу «Краще об'єднання співвласників багатоквартирного будинку»переможцями стали наступні ОСББ:

- ОСББ «НАШ ДІМ» на Київському майдані, 6 - III місце (премія в розмірі 5 тис. грн);

- ОСББ «Дім 125» на вул. Рівненській, 125 - II місце (8 тис. грн);

- ОСББ «АЛЬЯНС-ЛУЦЬК», що зареєстровано в будинках №№46, 46а,46б,46в,46г,46д на вул. Кравчука - І місце (10 тис. грн).

Керівники вищезазначених ОСББ отримали подяки від міського голови Миколи Романюка. Він висловив сподівання, що ця акція стане поштовхом для активнішої роботи.

Лариса Соколовська закликала представників об’єднань співвласників багатоквартирних будинків активніше брати участь у наступних конкурсах.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк поглиблює дружні ...

КОМЕНТАРІ