Прокуратура Волині виявила численні порушення в охороні земель водного фонду

Прокуратура Волині виявила численні порушення в охороні земель водного фонду

14.11.12 09:44 0 1557
Прокуратура Волинської області виявила порушення дотримання природоохоронного законодавства в діяльності обласної та районних державних адміністрацій стосовно водного фонду. Про це повідомили у прес-службі Волинської обласної прокуратури.
Зокрема, прокуратурою Волинської області було проведено перевірки додержання вимог Водного кодексу України, Законів України «Про питну воду та питне водопостачання», «Про відходи» та «Про місцеві державні адміністрації». Перевірки засвідчили наявність порушень в діяльності обласної та районних державних адміністрацій.
Поза увагою місцевих державних адміністрацій залишається надання послуг з водопостачання та водовідведення без отримання ліцензій. Не в повному об’ємі забезпечується реалізація повноважень в галузі використання та охорони земель водного фонду області. Межі водоохоронних зон та прибережних захисних смуг уздовж річок, навколо озер, водосховищ та інших водойм встановлені не на всій належній площі. Відсутні проекти (з облаштуванням в натурі) водоохоронних зон та прибережних захисних смуг по річках та озерах Шацького району, в тому числі по озеру Світязь.
Районними державними адміністраціями не повною мірою забезпечується координація здійснення землеустрою та державного контролю за використанням та охороною земель водного фонду.
Перевіркою встановлено випадки використання земель водного фонду без правовстановлюючих документів, ухилення від укладення договорів оренди та їх державної реєстрації, самовільного захоплення земель, незаконного будівництва в прибережно-захисних смугах та водоохоронних зонах водойм, які залишались поза увагою органів виконавчої влади та органів контролю.
Встановлено перевіркою порушення вимог закону в діяльності Державної інспекції сільського господарства у Волинській області, а також Головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації.
На усунення виявлених порушень внесено подання Голові Волинської обласної державної адміністрації та 20 подань головам районних державних адміністрацій. За результатами розгляду документів прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 6 осіб.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ