В Україні введуть податок за користування колодязями

В Україні введуть податок за користування колодязями

14.11.12 09:45 0 1886
Кабінет Міністрів запровадить так званий «податок на колодязі», однак він стосуватиметься лише тих, хто користується водою із артезіанських свердловин.
Суму, на яку «потягне» податок мають повідомити пізніше.
Господарів змусять поставити на усі джерела питної води лічильники. Встановити прилади повинні до січня 2013 року. За обліком води слідкуватиме держслужба геології та надр.
Міністр екології і природних ресурсів Едуард Ставицький заявив, що лічильники будуть встановлювати на промислових свердловинах.
«Ви ж знаєте, що вода вона не може бути безкоштовною, тому і будемо ставити на промислових свердловинах», – зазначив він.
«Дачникам» та «приватникам» причин для хвилювання немає. На криниці та неглибокі свердловини у садибах лічильники ставити не потрібно.
Варто зауважити, що лічильник, який вимагатимуть встановити на колодязях, коштує близько 5 тис. грн., він може прослужити 12 років, раз на чотири року його необхідно провіряти.
Однак, експерти запевняють, кінцевого споживача артезіанської води «податок на колодязі» також зачепить, оскільки підприємці витрати на податок вкладуть у ціну продукції.

Джерело: ubr
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ